Actualitate
Cum poţi deosebi brânza naturală de cea contrafăcută. Sfaturi utile la cumpărături
Unele produse lactate ce se găsesc pe piaţă, în magazine şi alte locaţii, cum este de exemplu brânza, pot avea în conţinut amestec de lapte şi margarină. Pentru a face diferenţa dintre o brânză care conţine grăsimi vegetale şi una obţinută exclusiv din lapte, se poate ţine cont de câteva aspecte.
Primul indiciu este preţul, al doilea – culoarea produsului.
O brânză făcută din grăsimi vegetale va fi mai albă decât una obţinută numai din lapte. De asemenea, textura este diferită de la un tip de brânză la altul. Brânza din grăsimi vegetale este mai compactă şi mai moale, pe când cea din lapte este mai aerată.
Legea nu interzice adaosurile de lapte praf si grăsimi vegetale în produsele pe bază de lapte proaspăt. O brânză netedă trebuie să vă dea de gândit, întrucât brânza adevărată are orificii de aer în interior. Dacă acestea nu există, să luaţi în calcul că brânza este falsificată cu clorură de calciu.
surse: antena3.ro, doctorulzilei.ro
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News