Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cum poţi deveni subofiţer de Jandarmerie şi de ce aleg tinerii şcoli MAI. Despre admiterea din 2018

Publicat

În cadrul sesiunii speciale de admitere la şcoli M.A.I., din ianuarie 2018, organizată pentru reducerea deficitului de personal, sunt disponibile şi 700 de locuri pentru cei care vor sa devină subofiţeri de jandarmi. Înscrierile se fac până în 5 decembrie. Potrivit Jandarmeriei Alba, concluziile unui studiu arată că tinerii aleg şcolile Ministerului de Interne, în principal, pentru că, la absolvire au siguranţa locului de muncă.

La nivelul MAI s-a stabilit un pachet de măsuri, una dintre cele mai importante fiind creșterea cifrei de școlarizare la instituțiile de învățământ postliceale, precizează reprezentanţii Jandarmeriei Alba.

În perioada 13 – 21 ianuarie 2018, va avea loc un examen de admitere, conform graficelor publicate de fiecare dintre unitățile de învățământ aparținând Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Un astfel de examen în luna ianuarie reprezintă o premieră pentru Ministerul Afacerilor Interne.

Sunt scoase la concurs 700 de locuri astfel:

Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” – Drăgăşani – 350 de locuri.

Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” – Fălticeni – 350 de locuri.

Cererile de înscriere se depun până la data de 5 decembrie 2017, la unitățile de recrutare, respectiv la structurile de resurse umane ale unităților teritoriale și centrale din Jandarmerie potrivit specialității pentru care optează candidații  și în raport de domiciliul/reședința înscrisă în cartea de identitate.

În vederea recrutării de concurenți pentru admitere, s-a realizat o cercetare sociologică, de identificare a motivelor pentru care actualii elevi s-au îndreptat către instituțiile de învățământ ale MAI, iar siguranța locului de muncă a fost opțiunea cel mai des invocată. Alte repere sunt legate de statutul social și de pasiunea pentru meserie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax