Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Cum poți fi primar, viceprimar sau subprefect, pentru o zi. Campanie pentru tinerii din Alba. Detalii despre înscrieri

Publicat

birou-gol-zile-libere-e1519215884228

Tinerii din Alba au ocazia să afle cum se desfășoară activitatea aleșilor locali. Pot fi, pentru o zi, primar sau viceprimar la Alba Iulia ori subprefect de Alba. De asemenea, inițiative este derulată și într-o comună din județ.

Campania „Reprezentant pentru o zi” aparține Fundației Județene pentru Tineret Alba, fiind organizată cu ocazia Zilei Naționale a Tineretului.

Marți, 2 mai, tineri din județ vor însoți primarul și viceprimarii din Alba Iulia, subprefectul de Alba și viceprimarul de la Bucerdea Grânoasă, pentru a vedea ce înseamnă munca și coordonarea activității în administrația locală.

Campania oferă posibilitatea tinerilor de a participa la activitățile de conducere ale unor instituții pentru a cunoaște mai îndeaproape responsabilitățile și activitatea dintr-o zi obișnuită într-o funcție de conducere, potrivit organizatorilor.

La baza campaniei stă întrebarea: „Cum ar arăta o zi din viața ta dacă ai fi ales local”.

Funcțiile pe care tinerii le pot ”ocupa temporar” sunt următoarele:

Instituția Prefectului, județul Alba:

  • subprefect (un loc)

Primăria municipiului Alba Iulia:

  • primar (un loc)
  • viceprimar (două locuri)

Primăria comunei Bucerdea Grânoasă:

  • primar (un loc)

Potrivit organizatorilor, înscrierile au început în data de 21 aprilie și au fost prelungite până sâmbătă, 29 aprilie. Se adresează tinerilor cu vârstă între 16 și 35 de ani. AICI, formularul de înscriere.

„Această campanie este coordonată de Fundația Națională de Tineret și se desfășoară în 17 județe ale țării. Își dorește să aducă tinerii mai aproape de realitățile ocupării unei funcții în cadrul administrațiilor locale”, a declarat Daniel Alexa, președintele Fundației Județene de Tineret Alba pentru Alba24.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax