Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cum poți să îți pregătești copilul pentru prima zi de grădiniță. Folosește-ți calitățile, învață-l să fie independent și fă-l să considere învățatul o plăcere

Publicat

copii gradinita În timp ce unii copii se tem de prima zi de grădiniță, alții abia așteaptă după ce și-au văzut frații sau prietenii întorcându-se de la școală cu proiecte de realizat și bucuria legării unor noi prietenii. În timpul verii, înainte de începerea cursurilor, sentimentele lor se amplifică, iar părinții încep să se pregătească pentru una dintre etapele importante din viața lor.

Din fericire, există câteva lucruri pe care le poți face ca să te asiguri că atât tu, cât și micuțul tău sunteți pregătiți.

Familiarizează-te cu grădinița

Multe grădinițe oferă oportunități pentru elevi și părinți, permițându-le să viziteze instituția, așa că profită de acest lucru. În afara vizitării clasei, nu uita să vizitezi și celelalte locuri unde-și petrec micuții timpul: cantina, sala de joacă, curtea. După ce vei vedea în ce mediu își petrece copilul tău o parte din timp, te vei simți mult mai bine lăsându-l acolo. La fel va fi și pentru copil: după vizita făcută, va fi mult mai entuziasmat în legătură cu prima zi de grădiniță.

Folosește-ți calitățile

Cea mai răspândită teamă printre copii, dar și printre părinți, este aceea că nu sunt pregătiți (indiferent că este vorba despre grădiniță sau școala primară). Ca să combați acest sentiment, exersează cu copilul tău în joacă desenatul, cântatul, eventual scrisul și socotitul. Dacă ești o persoană mai ambițioasă, poți discuta cu educatoarea ca să-ți fie mai ușor să descoperi zona de interes a copilului, și să te poți axa pe ea.

Învață-l să fie independent

Gândul că puiul tău merge la grădiniță te poate face să fii și mai protector și chiar să-l copleșești. Trebuie să te relaxezi un pic și să-i explici că vă puteți descurca pe cont propriu. Pentru tine, asta înseamnă să iei un pic distanță și să-l ajuți să facă anumite lucruri singur, în timp ce el descoperă cum să se descurce în anumite situații fără sprijinul părinților. Pentru început, atrage-l într-o discuție. Prezintă un scenariu închipuit și lasă-l să-și spună părerea.

Fă-l să considere învățatul o plăcere

Chiar dacă vă simțiți pregătiți, tu și copilul, pentru grădiniță, trebuie să-ți amintești că acesta este primul pas din îndelungata perioadă școlară care-l așteaptă. Explică-i copilului tău cu cuvinte simple cât de minunat este să descoperi în fiecare zi câte ceva și fă ca asta să pară distractiv. Dacă începi de acum cu pași mărunți și-l faci să înțeleagă că poate fi distractiv, îi deschizi calea pentru dragostea de învățătură. Amintește-ți însă că „elevul” tău este încă mic și că dacă-l vei copleși cu informații, efectul poate fi opusul a ceea ce-ți dorești. Dacă abordezi subiectul educație cu o doză potrivită de entuziasm, îl poți ajuta să descopere dragostea pentru învățătură, dragoste care ar putea dura toată viața.

sursa: totuldespremame.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax