Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cum poți să prelungești autonomia și durata de viață a bateriei smartphone-ului. Sfaturi pentru o încărcare corectă

Publicat

telefon mobil

telefon mobil Încărcarea corectă a bateriei telefonului este o problemă cunoscută și des întalnită de posesorii acestora. Bateria de la smartphone nu ține mult și din cauza că, de multe ori, este încărcată greșit și astfel se reduce durata de viață. 

Site-ul Battery University, al companiei care produce baterii Cadex, prezintă câteva trucuri care vă vor ajuta să vă încărcați corect telefonul, astfel încât bateria să vă țină cât mai mult.

Probabil cea mai mare greșeală pe care o puteți face este să vă lăsați telefonul în priză chiar și după ce bateria s-a încărcat complet. Asta se întâmplă de obicei dacă îl lăsați în priză toată noaptea sau dacă sunteți foarte ocupați cu alte activități și uitați de el câteva ore.

După ce este încarcată complet bateria, aceasta va fi supusă unui „stres”, unei tensiuni mari dacă este menținuta la încărcat, scrie Science Alert.

Dacă această stare de tensiune se prelungește mult, pe termen lung bateria va slăbi și se va descărca mult mai repede. Situația este similară unui antrenament non-stop la sala de forță. Dacă nu te oprești după ce ai terminat ora, mușchii tăi vor fi suprasolicitați și pot să cedeze.

Un alt truc pe care trebuie să-l știți este că nu e nevoie să vă încărcați complet bateria, de fiecare dată. Bateriile Li-ion se comportă mult mai bine dacă le încărcați mai puțin. Prin urmare, nu încărcați telefonul complet, iar când aveți nevoie de siguranță că nu va ceda în timp ce-l folosiți, îl puteți pune în priză sau într-un acumulator extern oricând este nevoie, chiar dacă nu este complet descărcat.

În ciuda unei teorii mai vechi, bateria de la telefon se comportă mult mai bine dacă este încărcată mai des, în reprize scurte, incomplet, decât dacă este ținută în priză până când atinge 100%.

sursa: yoda.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax