Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cum poţi scăpa de sinuzită, cu remedii naturiste. Câteva recomandări ce pot ajuta organismul

Publicat

sinuzitaDiferenţa dintre răceală şi sinuzită constă în faptul că simptomele ce însoţesc răceala, incluzând nasul înfundat, încep să se amelioreze după 5-7 zile. În schimb, simptomele atribuite sinuzitelor durează mai mult şi se agravează după 7 zile.

Sinuzita este infecţia membranei mucoase care căptuşeşte interiorul foselor nazale şi sinusurile. Când membrană mucoasa se inflamează, blochează drenajul fluidului din sinus spre nas şi gât, determinând durere şi presiune în sinusuri. Dacă nu eşti adeptul îndopării cu medicamente şi suferi de sinuzită, remedii naturiste găseşti în orice plafar sau farmacie de profil.

De regulă, această boală apare că urmare a unei răceli, dar poate avea şi alte cauze precum rinită alergică, polipii nazali, corpi străini sau deviaţia de sept, toate acestea putând obstrucționa pasajul nazal. Există, pentru sinuzită, remedii naturiste foarte eficiente, care te ajută să vindeci boala, nu doar să suprimi simptomele, aşa cum fac medicamentele clasice.

Echinacea. Oamenii de ştiinţă au demonstrat că echinacea este un imunostimulent capabil să accelereze vindecarea infecţiilor bacteriene, fungice şi virale. Este important să începeţi administrarea preparatelor din echinacea încă de la primele semne ale bolii. Dacă aveţi sinuzită, remedii naturiste pe baza de echinaceea găsiţi foarte multe. Infuzati 1 g rădăcina sau părţi aeriene uscate de plantă şi beţi zilnic câte 4-5 ceşti din acest ceai. Dacă optaţi pentru capsule sau comprimate de echinacea, administraţi-vă echivalentul unui gram de plantă de 3 ori pe zi.

Genţiană. Există, pentru sinuzită, remedii naturiste ca genţiana. Această este o plantă care conţine 2 substanţe active: berberina şi hidrastina. Cercetările au demonstrat că berberina are o activitate antibiotică cu spectru larg împotriva mai multor specii de bacterii. Ea uşurează inflamatia mucoasei nazale şi a celei bucale. În caz de sinuzită, spălăturile nazale efectuate de 3 – 4 ori pe zi cu 12 ml tinctura de genţiană amestecată cu puţină apă sunt eficiente împotriva reducerii intensităţii simptomelor.

Eucaliptul şi menta. E bine să folosești, dacă suferi de sinuzită, remedii naturiste pe baza de eucalipt şi mentă, încă de la primele simptome, pentru o acţiune rapidă şi eficientă. Pentru a te vindeca, frictionează fruntea şi tâmplele cu ulei esenţial de eucalipt sau de mentă. La fel de eficient este şi ceaiul de mentă. Însă aceste remedii nu sunt însă recomandate copiilor sub 6 ani întrucât pot declanşa bronhospasm (contracţia bronhiilor, care face dificilă respiraţia).

Hrean. În caz de sinuzită, remedii foarte eficiente sunt cele pe baza de hrean. Dat pe răzătoare, acesta poate fi folosit şi în combinaţie cu rădăcina de Untul Pământului. Se pun într-un tifon şi se aşază aproape de rădăcina nasului, 15 minute, hreanul producând un acces de lăcrimare şi de eliminare pe cale nazală a secretiilor care blochează sinusurile. Se repetă procedura minim cinci zile.

Oțet de mere. Se amesteca 1-2 linguri de otet de mere la un pahar cu apa, impreuna cu o lingurita de miere, pentru a indulci gustul sau. Se bea aceasta solutie de trei ori pe zi, timp de 5 zile. Otetul de mere este cel mai bun pentru a calma congestia sinusurilor.

Soluție cu sare. Se amesteca o jumatate de lingurita rasa de sare de mare intr-un pahar de apa calduta, si se lasa sa se dizolve. Deasupra chiuvetei, astupati o nara si trageti apa pe nara libera apoi lasati apa sa curga pe nara cealalta. Repetati procedeul inversand narile pe care trageti apa pana terminati intreaga solutie.

Adauga o jumatate de lingurita de sare intr-un pahar cu apa calda si realizati gargara cu acesta solutie. Este unul dintre cele mai eficiente remedii pentru a vindeca o durere in gat, cauzata de drenajul sinusal.

Ceapa. Se taie o ceapa si se pune in apa la fiert. Se fierbe timp de aproximativ 5 minute. Acum, inhaleaza acesti aburi pentru cateva minute. Ceapa este un bun antibacterian, si, prin urmare, este cel mai bun remediu ce poate fi folosit acasa pentru drenajul sinusal. Puteti bea chiar si amestecul atunci cand este cald, pentru rezultate mai bune.

Usturoiul. Aplicarea usturoiului zdrobit, impreuna cu miere este de asemenea foarte eficient in tratarea sinuzitei deoarece desfunda cavitatile sinusurilor in timp ce elimina bacteriile. Usturoiul este un excelent antibacterian si ajuta la vindecarea rapida a infectiei.

Oțet. Puteti adauga de asemenea o lingura de otet in apa fiarta si inhala aburii. Acest lucru va ajuta la curatarea mucusului blocat in cavitatea sinusurilor.

surse: realitatea.net, dcnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax