Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum puteți afla cele mai bune prețuri la energie. Aplicație online cu informații și documente necesare încheierii contractelor

Publicat

Clienții furnizorilor de energie electrică vor putea să compare ofertele acestora pe aplicația web „Comparator al ofertelor – tip de furnizare a energiei electrice”, dezvoltată de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

„În scopul creșterii gradului de informare a clienților finali, în vederea selectării furnizorului de energie electrică, ANRE a dezvoltat/actualizat aplicația web „Comparator al ofertelor – tip de furnizare a energiei electrice”, astfel încât să ofere clienților finali posibilitatea de a accesa, în mod direct și centralizat, informații privind documentele necesare încheierii contractelor de furnizare, de a descărca documentele necesare încheierii contractelor de furnizare și de a fi informați cu privire la modalitatea de transmitere către furnizori a documentelor necesare încheierii contractelor de furnizare”, se precizează într-un comunicat al autorității.

Vezi AICI – comparator oferte-tip de furnizare a energiei electrice

Potrivit reprezentanților ANRE, au fost remediate problemele sesizate de către participanții la piață referitoare la posibilitatea încărcării modelelor de contract și a ofertelor.

„În aceste condiții reiterăm obligația furnizorilor de energie electrică de a respectaprevederile Ordinului președintelui ANRE nr. 189/2018 privind obligația de informare a clienților finali prin intermediul aplicației informatice ”Comparator al ofertelor – tip de furnizare a energiei electrice”, respectiv a Ordinului președintelui ANRE nr. 73/2020 pentru modificarea Anexei la Ordinul președintelui Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 189/2018 privind obligația de informare a clienților finali prin intermediul aplicației informatice „Comparator al ofertelor – tip de furnizare a energiei electrice”.

Citește și ANRE prelungește până la 30 iunie 2021 termenul pentru semnarea noilor contracte de energie electrică. Ce schimbă noul ordin

Ofertele-tip de furnizare a energiei electrice, introduse în baza de date a comparatorului, precum și informațiile de contractare și modalitățile de transmitere a documentelor necesare încheierii contractului de furnizare a energiei electrice, conțin elementele prevăzute în Anexa la Ordinul președintelui ANRE nr. 73/2020”, se mai precizează în comunicat.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax