Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum s-a simțit cutremurul în Alba. Mărturii ale locuitorilor: ”Eram în bucătărie când am simțit cum se zgâlțâie casa cu mine”

Publicat

”Eram în bucătărie și mâncam, când pur și simplu am început să simt cum se zgâlțâie casa cu mine, apoi am auzit primele uși din bloc care au început să se deschidă. Erau vecinii din bloc, speriați că nu știau ce se întâmplă.

Cei care locuiesc în blocul 280 erau pe la geamuri, o parte dintre locatari au ieșit și afară”, este mărturia unei femei din Alba Iulia care locuiește la blocurile cu trei etaje din oraș și care a relatat, pentru alba24.ro, cum a simțit cutremurul de luni după-amiază, care a avut o magnitudine de 5.2, la adâncimea de 15 kilometri.

Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 și nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime, a anunțat Inspectoratul Național pentru Situații de Urgență (IGSU) după cutremurul de 5,2 produs luni după-amiaza în județul Gorj.

La scurt timp după producerea cutremurului Facebook-ul, a fost invadat de sute de postări despre cum au simțit cutremurul în Alba, un fapt destul de neobișnuit pentru oamenii din zonă.

Sute de comentarii au fost lăsate de cititorii alba24.ro pe pagina ziarului online, despre modul în care au simțit fenomenul natural.

”S-a simțit și la Alba la ora 17, mișca sticlele la vitrină tare!!!! Doamne ferește!!!”, a scris o cititoare.

”S-a simțit în zonă la stația de salvare, vizavi de Liceul 8. 3-4 secunde”, a detaliat un alt cititor.

”Doamne ferește…chiar nu mă gândeam ca având munți în jur se poate simți atât de tare …și la Cugir s-a simțit destul de bine”, a adăugat o altă femeie.

”Și la Teiuș s a simțit destul de tare! Doamne apară-ne și ne păzește”, a mai adăugat un cititor.

Și la Blaj s-a simtit. Dormeam si pur si simplu, se mișca patul care e foarte dur si stabil, inclusiv eu mă mișcam în pat. ma gândeam ce n…a? M-am trezit imediat”, a scris un alt bărbat.

Alți cititori au transmis că s-a simțit și la Câmpeni, Pianu de Jos, Oiejdea, Cenade, Sebeș, Sălciua, Aiud, Zlatna, Ghirbom, Sâmtimbru. Chiar și cititori din Cluj, Turda și Orăștie au lăsat comentarii în care au spus că au simțit cutremurul.

Seismul a speriat oamenii din județul Alba din cauza faptului că este neoibșnuit pentru această zonă ca un cutremur să fie resimțit în acest fel.

La Cugir un cititor a transmis că era într-un magazin când a simțit cutremurul și a văzut și a simțit cum se mișcă marfa de pe rafturi. Imediat clienții au ieșit din magazin, a precizat acesta pentru alba24.ro.

De asemenea, alți locuitori din Alba au precizat că, chiar în momentul producerii cutremurului și în timpul acestuia, câinii au devenit foarte agitați.

Reamintim că un cutremur s-a produs în România, luni după-amiaza. Acesta a avut magnitudinea de 5.2 pe scara Richter.

La ora 16:58:06 (ora României), în Oltenia, județul Gorj, s-a produs un cutremur semnificativ cu magnitudinea 5.2, la adâncimea de 15 km.

CITEȘTE ȘI: UPDATE: CUTREMUR de 5,2 Richter, în România, luni după-amiază. S-a simțit și în Alba

Cutremurul s-a produs la 102km SV de Sibiu, 107km NV de Craiova, 137km V de Pitești, 166km E de Timișoara, 179km S de Cluj-Napoca, 183km SE de Arad, 196km V de Brașov, 218km E de Belgrad, 222km E de Zemun, 224km V de Ploiești, potrivit INCDFP.

A fost înregistrat la 14 km nord-vest de Târgu-Jiu și 73 km nord-est de Drobeta Turnu-Severin, potrivit Centrului Seismologic European-Mediteranean (EMSC)

O replică la cutremurul din Oltenia a fost înregistrată la ora 17.21. Seismul raportat de INFP a avut magnitudinea 3.0.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. URS CAMELIA

    luni, 13.02.2023 at 18:18

    Și la AIUD sa simțit. Eram în pat și soțul a început parcă să tremure, am crezut că visează și l-am trezit, atunci am zis e cutremur.

  2. Tabita Pastiu

    luni, 13.02.2023 at 19:17

    La Roșia de Secas sa simțit

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax