Connect with us
Publicitate

AIUD

Cum s-a terminat tentativa de evadare a unor deținuți din Penitenciarul Aiud. Planul de scăpare inspirat dintr-un serial celebru

Penitenciarul Aiud

Publicat

Dosarul în care doi deținuți ai Penitenciarului de Maximă Siguranță Aiud au vrut să evadeze, a înaintat în instanță. Deși fapta s-a petrecut în urmă cu mai bine de trei ani, cei doi bărbați au fost trimiși în judecată abia în 2023. 

În data de 14 noiembrie, dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară. 

Alba24.ro a scris despre tentativa de evadare a celor doi, la momentul trimiterii în judecată. Din câte se pare, deținuții s-au inspirat dintr-un serial TV, mai exact din Prison Break.

Și-au făcut chiar și un plan de evadare, pe un caiet, însă nu totul a mers cum au plănuit. Din simplul motiv, că toți pereții din închisoare sunt din beton.

Cum au încercat să evadeze cei doi

Inspirați din serialul Prison Break, potrivit procurorilor care au anchetat cazul, cei doi au rupt piciorul de la un scaun și au început să sape în tavan.

În primă instanță au crezut că vor reuși să ajungă într-o altă încăpere, însă apoi lucrurile s-au complicat.

Aceștia au descoperit că tavanul era placat cu polistiren pe care l-au dat jos rapid, însă în scurt timp au dat de placa de beton, iar tentativa de evadare s-a terminat în celula Penitenciarului de Maximă Siguranță Aiud, au precizat pentru alba24.ro, reprezentații procurorilor.

Când au fost verificați de polițiștii de penitenciar, cei doi au recunoscut planul.

Mai mult de atât, în geanta unui dintre cei doi, polițiștii au găsit un caiet cu numele lui, în care era desenat, pe două pagini, un plan de evadare și schița locurilor pe care aceștia le vedeau de la fereastra camerei E5.16, fiind scrise și minutele aproximative pentru a parcurge distanța de la cameră, până la gardul exterior.

Drept urmare bărbații vor fi judecați pentru tentativă de evadare. Momentan nu a fost fixat un prim termen de judecată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Petru

    miercuri, 22.11.2023 at 12:51

    Dacă vizionau filme românești stăteau cuminți.Penitenciarele din filmele străine nu se potrivesc cu ale noastre.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax