Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cum s-au împărțit voturile la alegerile europarlamentare: HARTA județelor pe partide

Publicat

Partidul Naţional Liberal a obţinut, la alegerile europarlamentare de duminică, 26,35% din voturile alegătorilor, Partidul Social Democrat – 23,16%, iar Alianţa 2020 USR PLUS – 21,24%, potrivit datelor parţiale furnizate, luni seara, de Biroul Electoral Central.

În urma alegerilor europarlamentare, PSD a câștigat în 17 județe, PNL în 15 județe, Alianța 2020 USR PLUS în 5 județe și municipiul București, iar UDMR în 4 județe.

Județe PNL: Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Caraș Severin, Călărași, Constanța, Ilfov, Maramureș, Prahova, Sibiu, Suceava, Tulcea, Vâlcea, Vrancea

Județe PSD: Argeș, Bacău, Botoșani, Brăila, Buzău, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Mehedinți, Neamț, Olt, Teleorman, Vaslui

Județe USR: Municipiul București, Brașov, Cluj, Iași, Sălaj, Timiș

Județe UDMR: Covasna, Harghita, Mureș, Satu Mare

În Alba, PNL este marele câştigător al alegerilor cu 46,5%. PSD a ieșit pe locul doi cu 17,22%, iar USR PLUS pe trei, cu 15,93%. Sibiul, județul lui Klaus Iohannis însă a votat cu PNL. Liberalii au obinut un scor zdrobitor de 48,30%, pe când PSD-ul a scos un scor de doar 11,03%.

Din imagine, se poate observa că județul lui Liviu Dragnea, Teleorman, a rămas fidel PSD-ului și liderului său. 47,53% a obținut PSD în Teleorman, pe când PNL-ul a obținut un scor de 26,67%.

Surpriză mare în județul Cluj care a devenit fan USR PLUS. Și județul Timiș a votat cu USR PLUS. Acolo au obținut un scor de 32,34%, PSD -13,68%, iar PNL – 28,19%. USR PLUS a obșinut 30,18% și în Brașov, unde PSD a fost votat de 15,77%, iar PNL de 28,69% dintre alegători.

sursa: romania24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate