Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cum s-au pregătit localnicii din comuna Ciugud pentru vizita premierului Dacian Cioloş. Plăcinte tradiţionale şi vin de casă

Publicat

comuna ciugud Localnicii din comuna Ciugud s-au pregătit din weekend pentru vizita premierului Dacian Cioloş de luni. Au făcut curăţenie în case, au pregătit plăcinte tradiţionale şi vin de casă, în speranţa că oficialul le va trece pragul. Cioloş va lansa luni în comună pachetul de măsuri al Guvernului pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate. Se va întâlni cu aproximativ 50 de fermieri din judeţ.

Localnicii din Ciugud s-au pregătit aşa cum se cuvine, în aşteptarea vizitei premierului la ei în comună. Au scos vin din butoaie, au gătit preparate tradiţionale şi au făcut curăţenie în case.

„Ia uitaţi aici ce spume face, un vin mai curat ca ăsta nu se poate…e făcut după legea bătrânilor. Eu mă gândesc că dacă prim ministrul o să bea un vin ardelenesc din comuna Ciugud, o să vină mai des la noi”, a spus un localnic.

O femeie din sat a pregătit plăcinte cu varză şi cartofi, pentru a-i arăta premierului o parte din ospitalitatea ardelenească.

pachet sate ciolos Luni, de la ora 14.30, la Căminul Cultural Ciugud va avea loc conferința “Pachet de măsuri pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate – Reforma Cioloș se întoarce acasă”. Participă premierul Dacian Cioloş, alături de vicepremierul Vasile Dâncu şi ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, oficialităţi locale, dar şi aproximativ 50 de fermieri.

Vezi şi PROGRAMUL vizitei premierului Dacian Cioloş la Alba Iulia şi Ciugud. ASTĂZI, discuţii cu autorităţile locale şi întâlnire cu fermierii

„Este, până la urmă, o recunoaştere şi o încununare a activităţii noastre şi a fondurilor europene pe care noi le-am atras de-a lungul vremii”, a spus primarul comunei, Gheorghe Damian, citat de Digi24.ro.

Dacian Cioloş a vizitat Ciugudul şi în 2013 când era comisar european pentru agricultură. Acesta a vizitat atunci noua staţie de epurare, construită în cadrul unui proiect cu finanţare europeană, cel mai amplu proiect de infrastructură edilitară din zona rurală a judeţului Alba, care cuprinde 42 km reţea de canalizare, 36 km reţea alimentare cu apă, 14 staţii de pompare şi 1.600 cămine de vizitare. Fostul comisar european a mai vizitat microcentrala eoliană de la Şeuşa şi drumul agricol astfaltat.

Premierul a venit în judeţul Alba încă din weekend. A remarcat frumuseţea locurilor în zona Şugag – Luncile Prigoanei – Şureanu, „zăpada de vis” şi “ciorba de hribi”, la una dintre cabane, după cum a menţionat pe reţeaua de socializare.

La Alba Iulia, a fost cazat la singurul hotel de cinci stele din oraş, aflat în Cetatea Alba Carolina.

sursă: Digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax