Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cum să alegi aragazul ideal pentru casa ta? (P)

Publicat

Cumpărarea unui aragaz este o decizie foarte importantă pentru casă. Este un aparat pe care îl vom folosi în fiecare zi și, prin urmare, trebuie să luăm în considerare mulți factori înainte de a ne decide asupra unuia sau altuia.

După cum știm, aceasta poate fi o decizie foarte complicată din cauza unei largi varietăți de modele și funcții care există în prezent. Totuși, în acest ghid de cumpărare îți vom spune tot ce trebuie să știi pentru a cumpăra un aragaz potrivit pentru casa ta.

Ce ar trebui să iau în considerare înainte de a alege un aragaz?

Atunci când alegi un aragaz, trebuie luați în considerare mai mulți factori, dar cel mai important lucru este să îți definești nevoile, deoarece în funcție de acestea îți poți face o idee despre caracteristicile următorului tău aragaz. Iată câteva întrebări care te vor ajuta în acest prim pas:

Cum să alegi dimensiunea corectă a unui aragaz?

Primul lucru de care trebuie să ții cont înainte de a cumpăra orice aparat pentru casa ta este spațiul pe care îl ai la dispoziție. Dacă suprafața este mare, poți opta pentru un aragaz independent cu un cuptor încorporat. Dar dacă spațiul este mic, ceea ce ți se potrivește este un aragaz pentru blat care te va ajuta să optimizezi spațiul și să pregătești mesele într-un mod mai eficient.

Amintește-ți că trebuie să iei în continuare măsurătorile spațiului în care urmează să așezi aragazul pentru a alege modelul cu dimensiunea adecvată. Nu îți vei dori să cumperi un aragaz prea mare, deoarece nu vei avea unde să îl așezi.

Cum să alegi capacitatea ideală a unui aragaz?

Trebuie să iei în considerare numărul de arzătoare, astfel încât să ai suficientă capacitate pentru a pregăti mai multe tipuri de mâncare pentru membrii familiei tale. De exemplu, dacă locuiești singur sau cu partenerul, un aragaz cu 2 sau 4 arzătoare vă va oferi o performanță excelentă.

Cu toate acestea, dacă numărul de persoane din gospodărie crește, atunci probabil va fi nevoie ca și numărul arzătoarelor să crescă.

În tabelul următor îți vom spune numărul de arzătoare recomandate în bucătăria ta pentru a găti pentru un anumit număr de persoane.

  • 1 sau 2 oameni – 2 sau 4 arzătoare
  • 3 sau 4 oameni – 4 arzătoare
  • Familii numeroase – de la 5 arzătoare în sus

Aragaz pe gaz sau aragaz electric?

Această alegere a aragazului va depinde de conexiunile pe care le ai deja în locuință, indiferent dacă acestea sunt de gaze naturale sau doar energie electrică. Fiecare dintre acești combustibili oferă avantaje diferite atunci când gătești.

Principala diferență este, fără îndoială, costul, utilizarea gazului natural oferind economii mari în comparație cu energia electrică, este cea mai scumpă.

În ceea ce privește combustibilii gazoși, gazul natural emite mai puțin dioxid de carbon, dar, pentru a-l utiliza, este necesară racordarea la rețeaua de gaze a distribuitorului local.

În schimb, un aragaz electric vine, de obicei, ca model încorporabil, dar există și aragazuri electrice de sine stătătoare. În plus, acestea sunt diferențiate și de tipul de material al arzătoarelor lor, care pot fi plăci de fier sau sticlă-ceramică. Acest tip de bucătărie are un consum mare de energie electrică, ceea ce înseamnă o cheltuială mai mare decât cu un aragaz pe gaz.

Aragaz separat sau încorporabil?

Un aragaz separat este ideal pentru casele medii sau mari. Este cunoscut și sub numele de aragaz tradițional. Aceste modele au o structură care are cuptor încorporat și există mai multe dimensiuni, cu 4 până la 6 arzătoare. În general, funcționează pe gaz, dar în prezent există și modele electrice.

Avantajul acestui tip de aragaz este că instalarea sa este foarte simplă, trebuie doar să fie amplasat în spațiul destinat acestuia și conectat la conducta cu gaz sau la rețeaua de electricitate, în funcție de tipul său.

În schimb, un aragaz încorporabil este ideal pentru apartamente sau case mici. Cunoscut și sub numele de aragaz pe blat, acest model este instalat de obicei pe suprafețe plane, ceea ce permite o optimizare excelentă a spațiilor. În plus, există o mare varietate de dimensiuni, variind de la 1 la 5 arzătoare. Și un alt avantaj este că există atât modele electrice, cât și pe gaze.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax