Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cum să alegi o mobilă de bucătărie (P)

Publicat

mobila bucatarie

Ești în renovări sau pur și simplu plănuiești o nouă achiziție imobiliară? Probabil te-ai întrebat deja cum vei mobila fiecare cameră, în ce ordine și în ce stil. De la instalațiile sanitare, la mobila de bucătărie, fiecare aspect trebuie ales cu grijă și conform preferințelor, spațiului disponibil, dar și a bugetului.

Unul dintre cele mai importante spații ale casei este bucătăria, o cameră care, în ultimii ani, a devenit un loc în care nu numai că gătim sau luăm masa, ci ne și relaxam și socializăm împreună cu familia sau invitații.

Poți alege între diferitele stiluri de mobilă de bucătărie, de la un design modern, cu linii minimaliste, la unul clasic, elegant, poate chiar și cu influențe rustice. Vestea bună este că modelele sunt atât de diverse încât este aproape imposibil să nu găsești ceva pe placul tău. Iar pentru acele cazuri, există mereu realizarea mobilei pe comandă.

Totuși, înainte de a recurge la un proces îndelungat și care poate fi, din unele puncte de vedere, mai costisitor, ar trebui să reții principalele aspecte în alegerea pieselor de mobilă de bucătărie.

Înainte de toate, trebuie să iei în considerare forma bucătăriei, în funcție de care trebuie căutată sau proiectată mobila. Cele 5 zone principale ale bucătăriei – zona de provizii, păstrare, zona chiuvetei, de preparare și zona plitei – pot fi așezate si orientate într-o ordine ce îți poate facilita desfășurarea activităților zilnice.

De exemplu, pentru un spațiu mic, îngust, sau pentru o singură persoană, poți lua în considerare o mobilă de bucătărie în linie, cu corpuri de pereți înalte. Lemnul deschis la culoare poate fi o alegere potrivită, deoarece induce o stare de relaxare și creează impresia de spațiu.

O altă alegere comună în cazul spațiilor mai mici este mobila de bucătărie în linii paralele. Este soluția ideală pentru spațiile în care fereastra sau ușa sunt amplasate în capete. Pentru mai mult spațiu utilizabil, aranjează-ți obiectele pe niveluri: cele mai des folosite la o înălțime accesibile iar cele mai rar folosite în partea superioară.

Pentru încăperile mari, în care gătesc mai multe persoane simultan, o mobilă de bucătărie ce include o insulă este mai mult decât ideală. Aceasta poate fi dotată cu chiuvetă și cuptor sau aragaz și constituie un spațiu extra de depozitare. Mai mult, poate acționa ca un separator în cazul zonelor open space.

Spațiile mari pot beneficia, de asemenea, de mobilă de bucătărie în formă de U, care ușurează activitățile cuplurilor care vor să gătească concomitent. Pentru un plus de modernism, poți alege piese cu geamuri din sticlă sau nuanțe de fildeș lucioase.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax