Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cum să alegi o plită ideală pentru bucătăria ta (P)

Publicat

De la plite cu inducție, ușor de curățat și cu încălzire rapidă, la plita pe gaz mare și puternică – de care ai nevoie depinde de gusturile tale, de casa ta și de gospodăria ta.

În acest ghid am făcut o scurtă comparație între diferite tipuri de plite pentru a te ajuta să o alegi pe cea ideală.

Dimensiunea plitei

30 cm – Cu 2 zone de arzătoare, aceste plite sunt ideale pentru bucătării mai mici sau ușor de combinat cu o altă plită.

60 cm – Dimensiunea cea mai comună dintr-un motiv clar. Cu 4 zone de arzătoare, ar trebui să se potrivească celor mai multe gospodării și să îți ofere o mulțime de opțiuni de gătit.

75, 80 sau 90 cm – Plitele mai mari oferă până la 6 zone de ardere, utile dacă pregătești în mod regulat un festin.

Suprafața de lucru trebuie să aibă întotdeauna o adâncime cuprinsă între 25 și 30 mm pentru a se potrivi cu plita dvs.

Tip de plite

Plită cu inducție – Se încălzește cel mai rapid, răspunde la schimbările de temperatură și se răcește repede. Încălzește doar zona de sub oale sau tigăi, lăsând restul suprafeței reci – ca prin magie.

Plită pe gaz – Arată modificările pe care le faci la căldură prin mărimea flăcării sale albastre.

Plită ceramică – Plitele ceramice au o suprafață de sticlă netedă deasupra sursei de căldură, ceea ce le face mai ușor de curățat.

Plite cu placă solidă – Aceste plite electrice furnizează căldură doar porțiunii din tigaie în contact cu placa, așa că asigură-te că folosești vasele de gătit cu bază plată.

Tip de gătire

Legume crocante sau paste fierte rapid – Ușor. Caută plite cu inducție cu un amplificator pentru o putere suplimentară, și rapid. Există tipuri de plită pe gaz care vor veni, de asemenea, cu o zonă wok unică pentru legume mai crocante.

Ciocolată topită sau deserturi la aburi? – Ușor. O plită cu inducție îți va oferi controlul precis și receptiv al temperaturii, necesar pentru o topire și o gătire la aburi rapidă și eficientă.

Tocănițe? – Ai ghicit… Ușor. Unele plite electrice ceramice au zone extensibile pentru cele mai mari vase de gătit. Alternativ, plitele cu inducție cu funcție punte îți permit să conectezi două zone de gătit.

Curățare

Plita cu inducție – Deoarece doar zona de sub oală sau tigaie este fierbinte, scurgerile nu se ard pe suprafața de gătit. Iar sticla se răcește rapid și se curăță rapid. Ștergerea este ușoară.

Plită pe gaz – Suprafețele ceramice plate din sticlă sunt mai ușor de curățat decât cele din oțel inoxidabil. Plitele fără rame au mai puține margini de curățat, nelăsând murdăria să se ascundă.

Plită electrică – Plitele electrice ceramice plate sunt mai ușor de curățat decât cele cu plăci solide. Și oferă și un finisaj elegant. Câștigi în ambele sensuri.

Siguranță

Plită cu inducție – Gătitul prin inducție încălzește doar zona care atinge oalele și tigăile, restul suprafeței rămâne rece. De asemenea, acestea se răcesc rapid, astfel încât suprafața este sigură la atingere mai repede după ce ați gătit.

Plită pe gaz – Este ușor de văzut flacăra, dar nu și gazul. Este ideală o funcție AutoOff, care se asigură că alimentarea cu gaz este oprită imediat ce flacăra se stinge.

Plită electrică – Un sistem de blocare de siguranță pentru copii și butoanele de control aflate în afara razei de acces țin în siguranță degețelele curioase.

Unele modele au un indicator de căldură reziduală pentru ca toată lumea să știe când este sigur să le atingă, iar unele se opresc automat dacă sunt lăsate aprinse prea mult timp.

Ești gata să îți alegi plita?

Poți alege între plită pe gaz elegantă, electrică și cu inducție, fiecare într-o gamă largă de culori și finisaje. Totuși, cele pe gaz rămân o alegere clasică ce nu dă greș.

Plitele cu inducție folosesc energie magnetică pentru a încălzi tigăile – astfel încât acestea se încălzesc mai repede și mai bine. Iar în timp ce mâncarea sfârâie, suprafața plitei rămâne rece la atingere. Deci este ultra-sigur, dar și ultra-puternic.

Completează alegerea cu un cuptor electric incorporabil pentru a coace fripturile și prăjiturile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax