Connect with us
Publicitate

SPORT

Cum să amenajezi un colț de relaxare acasă (P)

Publicat

relaxare articol sursa foto unsplash
sursa foto: unsplash

După o zi obositoare cu toții simțim nevoia unor momente de relaxare. Pentru a ne pune gândurile în ordine sau pentru a putea trece la următoarea activitate plănuită cu familia sau prietenii e necesar un timp de destindere într-un spațiu pe care îl simțim sigur și confortabil.

În continuare sunt prezentate câteva sfaturi pentru amenajarea unui astfel de colț de relaxare.

Alegeți locul potrivit

Primul pas în amenajarea unui colț relaxant este să alegeți locul potrivit în locuință. Poate fi o zonă a livingului, o parte a dormitorului sau chiar un spațiu din balcon sau terasă. Sunt câteva elemente cheie pentru a fi locul ideal, e nevoie ca locul să fie aerisit și mai ales destul de bine luminat, mai ales dacă intenționați să citiți acolo, să vă jucați confortabil pe telefon o partidă de pacanele sau să urmăriți ultimele știri.

Așadar nu uitați că iluminarea adecvată este crucială pentru a crea o atmosferă plăcută în colțul relaxant.

Dacă sunteți departe de o sursă naturală de lumină optați pentru o lampă de podea sau un lampadar cu lumină caldă și potrivită pentru relaxare.

Confortul este important

Pentru a crea un colț relaxant, confortul este de asemenea, foarte important. Investiți într-un fotoliu sau o canapea confortabilă, cu perne moi și o pătură pufoasă pentru a vă acoperi atunci când este nevoie.

Asigurați-vă că mobilierul ales se potrivește cu dimensiunile spațiului și oferă sprijin adecvat pentru spate și brațe. Nu uitați că detaliile fac diferența atunci când vine vorba de amenajarea unui colț relaxant.

Adăugați perne decorative, o masă mică pentru suportul băuturilor sau a telefonului, și câteva plante de interior pentru a aduce o notă de prospețime și natură în spațiu.

Personalizarea spațiului

Faceți ca colțul relaxant să fie cu adevărat al vostru prin adăugarea unor elemente personalizate. Fotografii de familie, tablouri sau alte obiecte dragi vă pot aduce aminte de momentele fericite și vă pot ajuta să vă simțiți mai conectați cu spațiul.

Pentru a completa atmosfera puteți să adăugați o boxă Bluetooth sau un sistem audio în acest spațiu. Puteți alege muzica preferată sau  sunete de meditație pentru a vă ajuta să vă destindeți după oboseala unei zile încărcate.

Mentenanța și curățenia

Asigurați-vă că mențineți colțul relaxant curat și ordonat, pentru a vă putea bucura de el în orice moment. Faceți curățenie regulată și păstrați obiectele personale organizate pentru a vă asigura că spațiul rămâne un sanctuar de relaxare.

Sunt doar câteva sfaturi pe care puteți să le puneți în practică cu ușurință pentru a vă organiza un spațiu deosebit și util.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax