Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cum să aveți grijă de mobilierul de baie (P)

Publicat

Mobilierul de baie este o modalitate excelentă de a deschide un spațiu de depozitare suplimentar în baie, care altfel ar fi irosit.

Este o soluție modernă pentru a contribui la creșterea capacității de depozitare a băilor fără a pierde niciun spațiu prețios pe podea.

Mobilierul de baie ajută, de asemenea, la ascunderea tuturor instalațiilor sanitare esențiale, creând o atmosferă curată și contemporană.

Există opțiuni nesfârșite pentru a se potrivi cu orice dimensiune a băii, precum și cu așteptările dvs. de depozitare.

Sună bine? Ei bine, este grozav, dar avem câteva sfaturi esențiale de îngrijire de care ar fi bine să țineți cont, pentru a vă asigura că noul dvs. mobilier de baie arată cât mai bine în anii următori.

Cum să îngrijiți mobilierul de baie

Mai întâi de toate, să ne ocupăm de consumabilele de curățare. Dacă vă plimbați pe culoarul de curățenie din supermarketul dvs. local, veți fi uimit de alegerea de produse de curățare pentru baie. Unele care pretind că ucid 99,9% din germeni, altele care prezintă un parfum iconic și altele care pretind nimic mai puțin decât un miracol.

Ei bine, permiteți-ne să vă spunem că, dacă sunteți un fan înrăit, atunci puteți să le cumpărați în continuare, dar să le folosiți doar pe ceramică.

Ceramica este foarte rezistentă și poate rezista la toate substanțele chimice care se găsesc în aceste produse de curățare, dar nu, repet NU vă curățați piesele de mobilier de baie folosind aceste produse.

De obicei, mobilierul de baie are un strat colorat care nu va aprecia substanțele chimice netestate. Curățați-vă piesele de mobilier de baie cu o cârpă umedă și, dacă este necesar, cu o cantitate mică de detergent.

Această soluție delicată va îndepărta praful, germenii și murdăria fără a compromite culoarea sau efectul mobilierului dvs. de baie. Ați înțeles? Partea bună este că nu veți mai cheltui o avere pe produse de curățare sofisticate.

Fiți vigilent cu deversările

Nu putem să subliniem îndeajuns cât de important este să ștergeți o scurgere imediat ce se întâmplă sau imediat ce observați. Poate fi orice, de la o pastă de dinți până la un strop de apă de gură pe o mască de chiuvetă de baie. Orice ar fi, ștergeți-o! Ne veți mulțumi mai târziu.

Dacă lăsați o pată poate crea o serie de probleme, apa de gură poate deteriora un finisaj lucios, în timp ce o pastă de dinți viu colorată poate lăsa o pată. Ca să nu mai spunem că, dacă o lăsați suficient de mult timp, va fi greu de îndepărtat. Pur și simplu ștergeți-o.

Fiți atenți la scurgeri și bălți

Fiți cu ochii în patru pentru orice scurgeri sau bălți, acestea pot fi orice, de la o țeavă de robinet care picură până la o baltă de condens după o baie sau un duș. Știm că pare o corvoadă să vă ocupați de asta, dar păstrând baia cât mai uscată posibil, veți prelungi substanțial durata de viață a mobilierului dvs.

Apa lăsată să se acumuleze pe mobilier de baie nu va face decât să provoace probleme, umflarea fiind una dintre ele. Dacă există o băltoacă neautorizată, identificați sursa, iar dacă este ceva ce trebuie reparat încercați să o faceți cât mai repede, dacă nu, atunci asigurați-vă că zona este menținută uscată.

Atenție la zonele cu trafic intens

Baia este una dintre cele mai aglomerate încăperi din casă, așa că este greu să preveniți fluxul de trafic. Acestea fiind spuse, pentru oricine plănuiește (sau are deja) mobilier de baie pe podea, cum ar fi un corp de chiuvetă, un dulap lateral, un dulap înalt sau chiar un panou de baie, luați aminte.

Mobilierul care se află într-o cale de trafic direct (mobilier care ar putea fi ușor lovit cu piciorul) trebuie monitorizat pentru așchii, zgârieturi sau deteriorări.

Acest tip de deteriorare îndepărtează stratul protector de suprafață, ceea ce ar putea expune mobilierul din baie la deteriorarea de aburi și condens.

Evident, mobilierul de baie este rezistent, dar contactul constant ar putea duce la deteriorări – cel mai bun sfat al meu ar fi să vă scoateți pantofii înainte de o vizită în baie. Veți fi surprins de câte dureri de cap poate preveni această soluție simplă.

Ventilație eficientă

Ventilația proastă are puterea de a vă distruge noua și minunata baie. Gândiți-vă la asta: dacă nu are unde să se ducă aburul și condensul, acesta va ataca mobilierul din baie, aterizând pe fiecare suprafață disponibilă.

Ventilația slabă poate provoca, de asemenea, mucegai și mucegai și poate crea un mediu urât în baie. Dacă aveți o fereastră în baie, aceasta ar trebui să aibă o gură de aerisire pentru a permite un flux de aer constant în baie, dar ar trebui să verificați întotdeauna cu instalatorul dvs.

Băile fără ferestre trebuie adesea să instaleze un ventilator de baie. Acest dispozitiv inteligent elimină umezeala din baia dvs. și o trimite în exterior pentru a preveni orice fel de deteriorare a apei.

Ventilația trebuie luată în considerare în mod corespunzător în fiecare baie, o soluție bună ar putea chiar preveni problemele de sănătate.

Mobilierul de baie va fi o revelație în baia dumneavoastră, oferindu-vă o cantitate generoasă de spațiu de depozitare suplimentar, perfect pentru o viață de zi cu zi confortabilă.

Va avea nevoie de ceva mai multă considerație pentru a-și prelungi durata de viață, dar nu este nimic major, doar țineți minte:

  • Ștergeți imediat ce se varsă pe jos.
  • Uscați cât mai repede scurgerile și bălțile
  • Faceți din casa dvs. un mediu fără încălțăminte
  • Asigurați-vă că aveți o ventilație adecvată

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax