Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cum să faceți cafeaua perfectă folosind capsule de cafea (P)

Publicat

Știți care este cel mai bun mod de a obține cea mai gustoasă cafea de la aparatul dvs.? Este vorba de turnare și de cantitatea de apă pe care o treceți prin capsule. Dacă treceți prea multă apă prin capsule, veți avea o cafea cu gust oribil de amar. Dar nu vă faceți griji, vă vom spune cum să preparați cafeaua perfectă acasă, într-un mod care este și foarte ușor.

Cum să vă configurați aparatul

Trebuie să vă asigurați că aparatul dvs. este configurat pentru a se potrivi gusturilor dvs. Majoritatea aparatelor cu capsule de cafea au două butoane. Unul pentru o turnare scurtă și altul pentru o turnare mai lungă. Vă recomandăm următoarele setări:

  • Buton scurt – 25ml
  • Buton lung – 40ml

Cum să preparați cafeaua perfectă?

Majoritatea oamenilor vor trece prea multă apă prin capsula de cafea, pentru a obține o cafea mai lungă. Cu toate acestea, aceasta va produce de fapt o cafea cu gust mai slab și amar.

Vă recomandăm să urmați aceste metode pentru diferite tipuri de cafea:

  • Espresso – folosiți butonul scurt și turnați 25 ml.
  • Latte – folosiți butonul lung, turnați 40 ml și adăugați lapte cald.
  • Flat white – se toarnă 2 x espresso și se adaugă aceeași cantitate de lapte cald. Acesta este modul nostru preferat absolut de a ne prepara cafeaua zilnică. Aceasta este o băutură mai scurtă, dar dacă sunteți un adevărat iubitor de cafea, vă va plăcea această metodă. Are un gust divin!
  • Cafea lungă – fierbeți un ceainic și turnați apă fierbinte în ceașcă. Apoi adăugați unul sau două shoturi de espresso deasupra.

Dacă turnați prea multă apă prin capsula de cafea, nu veți putea să vă bucurați de adevărata savoare a cafelei.

De ce are cafeaua mea un gust mai slab decât cea pe care am cumpărat-o de la cafenea?

Capsulele de cafea nu au o aromă mai slabă. De fapt, este vorba despre cantitatea de cafea utilizată pentru a vă face cafeaua. Într-o cafenea, un barista folosește de obicei 11 g de cafea pentru a face un espresso, în timp ce o capsulă conține aproximativ 5,5 g de cafea.

Dacă doriți să recreați experiența unei cafenele în propria dvs. casă, tot ce trebuie să faceți este să utilizați două capsule. Ar putea părea extravagant; cu toate acestea, ați cheltui mai mult pentru o cafea bună într-o cafenea, iar prețul a două capsule de cafea nu este nici pe departe atât de scump.

Deci, dacă vă place o cafea cu lapte, de ce să nu încercați două espresso ca bază și apoi adăugați lapte. Vă garantăm că veți gusta diferența și nu veți regreta.

Vrem să ne asigurăm că primiți cea mai bună cafea. Cu toții avem gusturi diferite, iar cafeaua seamănă puțin cu vinul. Ceea ce se potrivește unei persoane nu se va potrivi neapărat altcuiva, dar asta o face și mai interesantă. V-am oferit sfaturile noastre pentru prepararea cafelei perfecte, dar ați putea prefera să o faceți altfel.

Amintiți-vă că aceeași capsulă poate avea un gust complet diferit, în funcție de cantitatea de apă pe care o turnați prin ea. De ce să nu încercați câteva metode diferite și să le gustați una lângă alta.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax