Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cum să îți faci acasă o cafea bună, la ibric. Trucuri pentru dimineți de weekend reușite

Publicat

c

Chiar dacă nu sunteți profesioniști, vă puteți prepara și singuri o cafea extraordinară, pe care să o consumați în tihna casei, alături de prieteni sau familie. Cafeaua preparată la filtru este cea mai la îndemână metodă prin care îţi poţi începe dimineaţa cu o băutură caldă, care să te trezească şi să îţi dea energie. Gustul este cu mult inferior cafelei pregătite la ibric, însă cea din urmă implică o perioadă mai lungă de preparare. 

Iată cea mai bună  metodă prin care îţi poţi prepara o cafea savuroasă:

Cumpăraţi boabe de cafea, de calitate bună, gata prăjite şi preparate, şi nu vărsate, ci bine ambalate, pentru a se păstra aroma;

Dacă aveţi de unde, cumpăraţi chiar boabe verzi, pe care le prăjiţi acasă, după gust – le faceţi mai prăjite, sau mediu, sau le prăjiţi mai puţin; în acest fel, prăjiţi boabele doar înainte de consum, pentru a beneficia de proprietăţile lor antioxidante;

Măcinarea se face cel mai uşor cu un aparat electric de măcinat boabe de cafea;

Pentru o ceaşcă de cafea se pun în jur de 50 – 100 de mililitri de apă în ibric. În funcție de numărul de cafele, este vorba despre multiplu de 50 de mililitri;

Dacă se bea cafeaua cu zahăr, se pune în apă şi o linguriţă de zahăr pentru fiecare ceaşcă, sau după gust.

Focul se lasă la minim;

Când apa ajunge la o temperatură călduţă, se pun câte două linguriţe de cafea măcinată, pentru fiecare ceaşcă;

Se amestecă cu o linguriţă şi se lasă să fiarbă în ibric până când cafeaua aproape dă în clocot – în acest moment se opreşte flacăra de aragaz;

În încheiere se presară un vârf de linguriţă de cafea peste cafeaua din ibric (dacă s-au măcinat bine boabele de cafea), se amestecă şi se face un caimac care se ia şi se pune, în ceşti.

Dacă mirosul vă inundă simțurile, ați reușit.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Coffee

    vineri, 21.12.2018 at 10:02

    Mi se pare cam exagerat sa spui ca asta preparatul cafelei la ibric e cea mai buna metoda 🙂 Exista espressoare care fac o cafea incomparabil mai buna ca cea de la ibric.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax