Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum să găsești cele mai ieftine medicamente de pe piață. Aplicația dezvoltată în Ardeal, care-i supără pe farmaciști

Publicat

O aplicație pentru telefonul mobil, dezvoltată de un grup de IT-iști din Ardeal și care vizează facilitarea accesului la medicamente la prețuri mai mici, a generat un val de nemulțumiri în rândul unor farmaciști.

Aceștia sunt supărați că le-ar putea fi afectate veniturile.

Marius Cherecheș, unul dintre fondatorii aplicației, s-a confruntat cu critici vehemente din partea farmaciștilor, care se opun utilizării acestei aplicații în practica lor, scrie Cluj24.ro.

”Aplicația Optimerix are ca scop principal să ajute pacienții să compare prețurile medicamentelor și să găsească alternative mai ieftine.

Utilizatorii pot scana rețeta primită de la medic și aplicația le va oferi o listă cu farmaciile care comercializează medicamentele respective la cel mai bun preț.

Această soluție ar putea fi deosebit de utilă pentru persoanele care se confruntă cu afecțiuni cronice și au nevoie de medicamente în mod regulat, precum și pentru cei care caută să economisească pe termen lung”, a explicat Cherecheș pentru Cluj24.

Cu toate că o astfel de aplicație este benefică pentru pacienți, unii farmaciști se opun utilizării sale, argumentând că le va afecta veniturile și va diminua valoarea serviciilor pe care le oferă.

”Prin dezvoltarea aplicației Optimerix ne propunem să îmbunătățim viața pacienților, oferindu-le acces gratuit la informații privind medicația recomandată și conștientizarea alternativelor de medicamente disponibile în tratarea afecțiunilor de care suferă”, transmit cei de la Optimerix.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax