Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cum să gătiți sănătos și gustos la grătar pe tot parcursul anului (P)

Publicat

Nu lăsați vremea rece de iarnă – sau faptul că grătarul dvs. este îngropat sub un metru de zăpadă – să vă oprească din a savura un preparat delicios la grătar. Datorită celor mai recente și avansate modele de grătar electric de interior, puteți savura mâncăruri la grătar demne de anotimpul cald, pe tot parcursul anului.

Cum să folosiți un grătar electric

Aceste grătare nu sunt doar un substitut slab pentru grătarele adevărat. Ele pot fi mai rapide și mai sigure decât varietatea din curtea din spate – și mai sănătoase. Mai multe studii au descoperit că această căldură ridicată a grătarelor în aer liber poate produce compuși care provoacă cancer; pe când multe grătare de interior vă permit să controlați temperatura.

Popularitatea acestor aparate a crescut exponențial în ultimul deceniu. De fapt, una din patru gospodării deja deține una. Cele mai multe sunt grătare de contact, genul pe care George Foreman l-a făcut celebru, în care suprafețele superioare și inferioare ale grătarului gătesc simultan mâncarea pe ambele părți.

Dacă doriți să vă schimbați aparatele de bucătărie și stilul de gătit, nu puteți greși cu un grătar electric. Indiferent dacă gătiți doar pentru dvs. sau pentru o familie numeroasă, există o gamă de grătare electrice care se potrivesc nevoilor dumneavoastră de pe tot parcursul anului.

Unul dintre lucrurile pe care le iubim la cele mai multe grătare electrice este că, spre deosebire de grătarele cu gaz sau cărbune, le puteți folosi în interior. Acest lucru înseamnă că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la ieșirea afară în căldura extremă a verii sau în cele mai reci zile de iarnă pentru a obține mâncăruri gustoase și sănătoase la grătar.

Verificați detaliile

Comutator pornit / oprit

Unele modele nu au comutator și se opresc numai atunci când deconectați unitatea de perete. Dacă sunteți tipul mai uituc, asta poate însemna un potențial pericol de incendiu sau arsură. Folosiți-l cu atenție.

Putere

Deși majoritatea producătorilor nu imprimă puterea pe cutie, acesta ar trebui să fie listat în partea de jos a aparatului. Alegeți cel puțin 1.000 până la 1.500 de wați. Aparatele mai mici folosesc de obicei aproximativ 750 de wați, care nu vor încălzi grătarul suficient pentru a vă rumeni mâncarea cu adevărat sau pentru a aplica semne de grill. Cu cât puterea este mai mică, cu atât este mai puțin probabil ca gustul cărnii dvs. să semene cu cel de la un grătar în aer liber. În schimb, va avea gust ca și cum ar fi fost aburit. O regulă bună este următoarea: dacă suprafața la grătar poate conține cel puțin patru burgeri, puterea ar trebui să fie în intervalul mai înalt.

Controlul temperaturii

Aceasta este o caracteristică utilă atunci când gătiți o bucată groasă de carne. Puteți reduce temperatura atunci când carnea este aproape gătită, astfel încât exteriorul să nu se carbonizeze în timp ce centrul se termină de gătit.

Plăci detașabile pentru grătar

Pentru o curățare ușoară, alegeți plăcile care pot fi scoase și plasate în mașina de spălat vase.

Balama flotantă

Aceasta permite plăcii superioare să stea mai sus sau mai jos, în funcție de grosimea alimentelor. Un model cu balama fixă ​​gătește mai repede mâncarea cea mai apropiată de balama.

Pregătiți-vă să gătiți

Condimentați carnea.

Pentru a obține acea aromă de grătar, adăugați câteva condimente afumate, un produs complet natural vândut în majoritatea magazinelor alimentare. La frigider, mâncarea poate fi marinată până la 24 de ore înainte de gătit.

Preîncălziți grătarul.

Înainte de a fi gata de gătit, aplicați un strat ușor de ulei sau spray antiaderent de gătit pe suprafața grătarului și setați temperatura la mediu sau mediu-ridicat. Lăsați plăcile de grătar să se încălzească, astfel încât alimentele dvs. să se gătească mai repede și să rețină mai multă umiditate.

Alegeți-vă alimentele.

Deși, de obicei, asociem grătarele cu carne, aceste aparate se pot descurca cu tot felul de legume și alte mâncăruri: ciuperci, ardei grași, ceapă, vinete, sandvișuri panini, quesadillas și multe altele.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax