Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cum să îți alegi mașina de spălat rufe potrivită bugetului tău? (P)

Publicat

Atunci când vrei să îți cumperi un electrocasnic, unul dintre cele mai puternice criterii pe care le aplici este acela al prețului. Pentru că te vei raporta la produsul pe care îl cauți în funcție de cât de mult ești dispus să aloci pentru el.

În cazul unei mașini de spălat rufe, bugetul poate varia, în funcție de mai mulți factori. Dacă ai o familie numeroasă și ai mai mereu coșul de haine plin, atunci cu siguranță te vei gândi să investești mai mult în acest aparat electrocasnic.

Dacă locuiești de unul singur, spre exemplu, și ești mai tot timpul pe fugă, s-ar putea să nu folosești acest dispozitiv la fel de mult. Într-o astfel de situație nici măcar nu ai nevoie de un număr ridicat de funcții suplimentare, deși poate că un uscător de rufe ți-ar prinde bine.

Iată, așadar, câțiva pași ca să descoperi cum să-ți alegi mașina de spălat rufe potrivită bugetului tău:

1. Definește-ți clar cât de des o vei folosi.

Te-ai mutat în casă nouă și ai nevoie de acest electrocasnic care nu lipsește din aproape nicio gospodărie. Ești genul care spală haine o dată la două săptămâni. Îți place să ai o zi întreagă doar pentru curățenie și aici intră, bineînțeles, și curățarea hainelor.

Sau poate ai o familie mare, un soț care își pătează cămășile la fiecare masă, un copil căruia îi place să se joace prin băltoci. Știi tu, genul de familie pe care o vezi în reclamele la acel detergent de rufe care scoate toate petele. Speli mult. Îți place să ai cearșafurile schimbate la câteva zile și hainele puse pe umeraș (uneori chiar apretate!).

Poate te afli într-una dintre situațiile de mai sus sau poate că nu. Ce trebuie să știi este că, chiar și în cazul unui astfel de electrocasnic, nevoile diferă de la o familie la alta, de la un individ la altul.

N-ar trebui, deci, să te surpindă dacă acest aparat electrocasnic pe care vrei să-l cumperi pentru tine nu este identic cu cel pe care a decis să-l achiziționeze o prietenă sau chiar mama ta. Doar știi proverbul: „câte bordeie, atâtea obiceie”.

2. Setează-ți un buget orientativ.

De ce orientativ? Pentru că prețurile pot varia. Poate dai peste reduceri sau promoții și reușești să cumperi o mașină de spălat rufe ieftină, adică la un preț mult mai mic decât de obicei. Sau poate că te-ai uitat și la acele produse cu câțiva lei mai scumpe. Ai văzut ce funcții suplimentare au în plus și te-au convins pe loc.

Totuși este important ca alegerea produsului să fie făcută cumpătat și să cântărești cât mai bine raportul dintre ceea ce oferă noul electrocasnic pe care vrei să-l deții și banii pe care trebuie să îi plătești pentru acesta.

Cât de important este să rămâi fidel bugetului inițial? Ei bine, asta depinde de tine. Dar punând pe o foaie de hârtie atât principalele calități pe care le dorești de la noul electrocasnic, cât și banii pe care ești gata să îi investești, vei avea mai multă claritate și vei ști ce contează pentru tine cel mai mult.

3. Stabilește-ți criteriile principale.

Știi tu: culoare, dimensiune, mărimea cuvei. Vrei să fie silențioasă sau nu te deranjează vâjâitul care seamănă cu cel al unei bormașine uitată în priză? Pune-le pe toate pe o listă și așază-le ierarhic.

Ce este mai important? Să aibă o culoare atipică sau să aibă o cuvă suficient de încăpătoare încât să nu trebuiască să pui de două ori la spălat? La ce poți să renunți? Până unde poți să faci un compromis?

Poate ți se pare exagerat să-ți pui atât de multe întrebări când trebuie să achiziționezi o mașină de spălat rufe, dar numai așa poți găsi produsul pe care ți-l dorești, la bugetul pe care l-ai setat, și să fie și o investiție de lungă durată.

4. Fii atent la detalii.

Mașina de spălat pe care ai găsit-o corespunde tututor criteriilor tale? Nu te bucura încă. Da, e cool că are funcție anti inundare sau că poate fi controlată prin wifi, dar te-ai uitat să vezi cărei clase energetice aparține și cât de mult consumă? E un aspect important, mai ales dacă nu-ți dorești să plătești prea mult la energie electrică.

Electrocasnicul perfect pentru curățarea hainelor este fabricat de un brand de care nu ai mai auzit până acum? Informează-te puțin înainte să faci achiziția.

Poate dai peste o mină de aur. Sau poate, din contră, eviți o pagubă în buget. Totul este doar la câteva clikuri distanță.

Acum că ai aflat care sunt principalii pași pentru a-ți găsi o mașină de spălat rufe potrivită bugetului tău, nu doar că ești pregătit să îți achiziționezi cel mai bun produs de pe piață, dar vei putea să aplici cu succes pașii de mai sus pentru orice alt tip de electrocasnic îți dorești: o combină frigorifică, un televizor, o mașină de spălat vase și, de ce nu, poate chiar un laptop sau un telefon.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax