Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cum să îți protejezi instalațiile de apă, în sezonul rece, de îngheț. Sfaturi și recomandări de la APA CTTA Alba

Publicat

Printre cele mai afectate instalații dintr-o gospodărie, în timpul sezonului rece sunt instalațiile de apă. Acestea pot îngheța și produce pagube la dezgheț. Din acest motiv și pentru a preveni posibile probleme, reprezentanții APA CTTA Alba vin cu o serie de recomandări. 

Revenim pentru a preveni înghețarea instalațiilor de apă (conducte, contoare, robineti, etc) pentru protejarea acestora în perioadele cu temperaturi scăzute (sub -5 grade Celsius):

nu închideţi complet căldura atunci când este frig, chiar dacă plecaţi de acasă.

protejaţi atât contorul cât şi conductele de expunerea la curenţi de aer rece.

protejarea corespunzătoare a contorului de branşament, dacă se află într-un cămin de contor neizolat, se poate realiza utilizând plăci din poliuretan sau polistiren extrudat.

nu folosiţi materiale care absorb umezeala (paie, textile, hârtie, vată de sticlă etc). Asiguraţi-vă că rama şi capacul de protecţie al căminului de contor sunt bine fixate,iar capacul este inchis

în zilele geroase, fără zăpadă, protejaţi suplimentar rama şi capacul cu o folie de plastic peste care puteţi turna pământ pentru a micşora inerţia termică a componentelor ce se află în căminul de contor. Asiguraţi-vă că pământul poate fi uşor de îndepărtat pentru a permite accesul la contor.

dacă lipsiţi mai mult timp de la domiciliu, nu uitaţi să goliţi conductele interioare de apă.

în cazul în care sunt probleme la contoarele de branşament, nu încercaţi să le dezgheţaţi singuri. Anunţaţi Compania SC APA CTTA SA ALBA, la numarul de telefon al Dispeceratului:0258/834501, disponibil 24/24 h.

NU folosiţi flacără deschisă pentru dezgheţarea conductelor sau a contoarelor!

NU turnaţi apă fierbinte pe contor!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

 1. Cetateanu

  duminică, 19.02.2023 at 22:21

  Multumim mult Apa CTTA pt pretul exorbitant (probabil printre cele mai mari din tara) pe care il vom plati la apa menajera+canal din ianuarie 2023!
  Interesul vostru pt binele cetatenilor (de unde va luati majoritatea banilor si un profit frumos an de an) este mai mult decat nobil!

  Cu respect,
  Locuitorii municipiului Alba Iulia

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax