Connect with us
Publicitate

SPORT

Cum să lansezi un startup: Ghidul tău perfect pentru a începe o mică afacere (P)

Publicat

sursa foto pixabay

Atunci când porniți o afacere, sunt multe lucruri la care trebuie să vă gândiți. Primul este dacă sunteți sau nu dispus să vă asumați mai multe riscuri decât este confortabil.

S-ar putea să fiți tentat să vă înființați propria companie pentru că vă permite un control total asupra mediului de lucru și a programului, dar dacă asta înseamnă să vă expuneți fără nicio rezervă, atunci poate că nu este cea mai bună idee!

Există mulți factori de luat în considerare atunci când începeți o mică afacere și poate fi ușor să treceți cu vederea unii dintre cei mai importanți. Dacă vă gândiți să vă lansați propria companie, asigurați-vă că aveți lucrurile la locul lor înainte de a face pasul cel mare:

Competențele și experiența dvs

Veți dori să știți ce fel de lucrări se pot face în zona dvs. și cât de mult va costa. De asemenea, este posibil să doriți să cercetați legile și reglementările locale care afectează tipul de serviciu sau produs pe care îl oferiți ca proprietar de mică afacere.

Finanțele dvs

Nu presupuneți că începerea unei afaceri precum cazinouri online este ușoară; este nevoie de timp și bani! Asigurați-vă că există suficiente fonduri disponibile înainte de a face orice pas spre demararea afacerii. Chiar și cu costuri generale reduse, unele afaceri eșuează pentru că nu au suficient capital investit în ele la început.

Sunteți pregătit să vă asumați mai multe riscuri?

Este momentul să vă întrebați dacă sunteți dispus să vă asumați mai multe riscuri decât este confortabil. Nu există garanții în afaceri și nu există scurtături. Cu toate acestea, dacă doriți să începeți o mică afacere, dar nu sunteți sigur că este potrivită pentru obiectivele dvs. de viață sau de carieră, ar fi mai bine să luați în considerare alte opțiuni – cum ar fi obținerea unui loc de muncă cu altcineva în loc să începeți o companie independentă de unul singur.

Vestea bună este că există o mulțime de resurse disponibile online care pot ghida pe oricine dorește sfaturi despre cum să își înceapă propria afacere. De la bloggeri și podcasteri care își împărtășesc experiențele lor în materie de antreprenoriat, până la grupuri de social media unde antreprenorii pot face networking și găsi sprijin. Poți chiar să primești îndrumare prin cărți scrise chiar de antreprenori de succes și toate îți vor da încrederea necesară pentru a începe.

Aveți nevoie de ajutor?

Dacă aveți nevoie de mai mult timp pentru a fi gata să lucrați, luați în considerare posibilitatea de a angaja pe altcineva. Dacă decideți să mergeți singur, asigurați-vă că afacerea dvs. este suficient de stabilă din punct de vedere financiar pentru a vă permite timpul și efortul necesare pentru a conduce o afacere.

De asemenea, ar trebui să vă gândiți dacă este sau nu necesar un ajutor suplimentar. De exemplu, să presupunem că există doar doi clienți care cumpără de la mica dvs. afacere în loc de cinci sau șase clienți care cumpără zilnic de la dvs. (mai ales dacă acești doi clienți fac achiziții în decurs de o săptămână). În acest caz, atunci poate că angajarea unui alt angajat nu merită în acest moment.

Concluzie

Înainte de a vă începe propria afacere, este important să luați în considerare mai mulți factori. Trebuie să decideți dacă sunteți dispus sau nu să vă asumați mai multe riscuri decât este confortabil, precum și dacă sunteți pregătit să lucrați singur sau dacă este necesar un ajutor suplimentar. Cele mai de succes întreprinderi mici sunt cele care au fost pregătite înainte de a-și deschide porțile – așa că începeți acum!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax