Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cum să-ți cureți frigiderul corect (P)

Publicat

Frigiderul este unul dintre cele mai importante aparate electrocasnice din orice locuință pentru că ne păstrează hrana proaspătă. Însă pentru a fi cu adevărat eficient și pentru a fi ferit de bacterii, are nevoie de îngrijire periodică temeinică.

Chiar dacă temperatura este foarte scăzută în frigider, asta nu înseamnă că acolo nu se pot dezvolta bacterii care ne pot afecta sănătatea.  Mai mult decât atât, o curățare periodică făcută corect prelungește durata de viața a frigiderului tău. Iată cum poți face acest lucru!

Verifică sigiliul ușilor

Un sigiliu dezlipit parțial sau slăbit va duce la pierderea aerului rece în exterior și va cauza, astfel, risipă de energie. Frigiderul va trebui să funcționeze mai intens pentru a acoperi pierderea de aer rece și astfel, în timp, se va defecta. Mai mult decât atât, sunt toate șansele ca mâncarea să se altereze mai repede. Pentru a nu ajunge până acolo, asigură-te că sigiliul este mereu curățat de resturi lipicioase. Îl poți curăța de două ori pe an cu o periuță de dinți și o soluție cu apă și bicarbonat de sodiu. Și, evident, șterge-l ori de câte ori vezi că s-a murdărit. Poți verifica dacă ușa este închisă ermetic, introducând o foaie subțire între aceasta și peretele frigiderului. Dacă foaia cade, înseamnă că sigiliul nu mai este bun și ar trebui verificat de către un specialist.

Ține mereu frigiderul cât mai plin

Frigiderul are nevoie de masă termică pentru a menține temperatura scăzută în interior. Acest lucru se realizează cu ajutorul alimentelor și băuturilor reci, care absorb aerul cald care pătrunde când deschizi ușa frigiderului ca să iei alimentele. Cu cât ai mai multe produse reci înăuntru, cu atât temperatura se va menține constantă. Dacă nu obișnuiești să ții prea multă mâncare la rece pentru că mănânci mai mult la restaurant, pune câteva sticle cu apă înăuntru sau, pur și simplu, cumpără-ți un frigider mai mic, adaptat nevoilor tale.

Setează temperatura corectă

Temperatura corectă în frigider, pentru a păstra alimentele proaspete, este undeva între 2 și 4 grade Celsius, iar în congelator, undeva la -19 grade Celsius. Este important să nu ții mult timp frigiderul deschis atunci când iei sau pui alimente și să îl deschizi cât mai rar, pentru a menține temperatura. De exemplu, în cazul unei pene de curent, lasă ușile închise și frigiderul va menține temperatura constantă timp de 48 de ore dacă este plin și 24 de ore dacă este ocupat doar pe jumătate.

Curăță periodic condensatorul frigorific

Menținerea curată a condensatorului este esențială pentru buna funcționare a frigiderului. Când acesta se acoperă de praf și murdărie, nu mai merge eficient. De aceea este important să îl cureți de două ori pe an. Scoate frigiderul din priză, trage-l de la perete și aspiră zona din spate, unde se găsește condensatorul, cu ajutorul capului cu periuță de la aspirator. Astfel vei menține frigiderul în stare perfectă de funcționare.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax