Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum se alege tipul de vaccin – Moderna sau Pfizer – pentru persoanele care vor să se imunizeze. Cine decide

Publicat

De miercuri, în România vor fi distribuite și vaccinuri Moderna, iar în acest context autoritățile au explicat cine va decide ce tip de vaccin va fi administrat fiecărei persoane în parte.

„Evaluarea se face de către personalul medical din centrul de vaccinare. Există o diferență între cele 2 tipuri de vaccinuri. Moderna e indicat la persoanele de peste 18 ani, iar Pfizer la cele de peste 16 ani. Decizia va fi a medicului și a personalului din centrul de vaccinare țînând cont de disponibilitate. Volumul dozelor livrate de Moderna este mic. Nu putem să garantăm că în fiecare centru de vaccinare vor există cele 2 tipuri de vaccin. Vom aloca dozele de la Moderna împreună cu cele de la Pfizer în centrele cu flux ridicat de vaccinare”, a spus medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, la Digi24.

Citește și LISTA LOCAȚIILOR din Alba în care se va desfășura campania de VACCINARE împotriva COVID-19

Acesta a explicat și cum se procedează în cazul persoanelor care merg la vaccin și nu știu că sunt deja infectate.

„Nu se modifică cu nimic datele de siguranță. Persoana respectivă să nu aibă o boală acută febrilă, o stare acută febrilă. Bolile infecțioase doar în 10 % din cazuri sunt simptomatice. Nu putem să facem teste înainte de fiecare vaccin. Important e că persoană să nu aibă contraindicații”, a spus Gheorghiță.

Vezi și Categoriile de persoane care se vor putea vaccina anti-COVID în etapa a II-a. Cum se pot programa pentru imunizare

Dacă persoana vaccinată se infectează între cele două doze, rapelul se face la o lună după vindecare.

„E important să lăsăm să se finalizeze boala și ulterior, după o lună facem rapelul. Anumite persoane au primit rapelul până la 6 săptămâni”, a răspuns coordonatorul campaniei de vaccinare.

Valeriu Gheorghiță a precizat că orice persoană care e pe teritoriul României și dorește să se vaccineze, o poate face, indifferent dacă e asigurată sau nu.

Cei care au buletin în altă localitate se vor programa la cel mai apropiat loc de unde locuiește sau lucrează.

sursă: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax