Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum se cere calcularea incidenței de infectare. Circulară transmisă de Ministerul Sănătății

Publicat

Modul de calcul a ratei de incidență COVID a fost schimbat.

Marți, Ministerul Sănătății, sub semnătura secretarului de stat Andreea Moldovan, a transmis o circulară către Direcțiile de Sănătate Publică în acest sens.

Însă documentul vine în contradicție cu hotărârea de guvern în care era stabilită procedura, potrivit hotnews.ro.

Conform actului citat, „calculul ratei incidenței se va face luând în considerare numărul total al testelor pozitive alocate și transmise de către laboratoare în intervalul de timp cu trei zile anterior raportării”.

Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă vorbește de cazuri, nu de teste, și de calculul care are la bază datele din „ultimele 14 zile”.

„Direcțiile de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București calculează zilnic, pentru fiecare localitate din zona de competență, incidența cumulată a cazurilor pentru ultimele 14 zile și prezintă comitetului județean/al municipiului București pentru situații de urgență analiza rezultată în cel mult 24 de ore de la data constatării atingerii limitelor stabilite în prezenta hotărâre”, se arată în Hotărârea de Guvern.

Practic, Ministerul Sănătății vrea să se țină cont de numărul de teste, nu de cazuri, formula „testele alocate” însemnând și că în această categorie intră și retestările, chiar dacă nu este vorba de cazuri noi, notează sursa citată.

De asemenea, formularea „în intervalul de timp cu trei zile anterior raportării” înseamnă că s-ar lua în calcul primele 14 zile dintr-un interval de 17, și nu ultimele 14 zile cum prevede hotărârea de guvern.

sursă: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax