Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cum se pot folosi resturile de mâncare rămase după Sărbătoarea de Paști. Variante pentru preparate delicioase

Publicat

Ouă roșii, cozonaci, fripturi și, desigur, drob de miel. Acestea sunt doar câteva dintre preparatele care nu lipsesc de pe o masă tradițională de Paști. De multe ori, însă, din mâncarea pregătită pentru mesele copioase de sărbători, rămân cantități mari de resturi, care ajung la gunoi. Pentru a nu le risipi, iată ce poți să faci cu bucățile de cozonac, resturile de friptură, drob de miel sau ouă.

Din drobul de miel, pui sau curcan, poți pune în vase mici speciale pentru cuptor resturile de drob, sparge un ou crud și lasă la cuptor, până când oul este gata. O altă variantă posibilă este de a coace bucățele de drob în aluat, ca pe niște plăcinte, unse cu gălbenuș și presărate cu mac pe deasupra.

Din friptura de miel, poţi pregăti nişte sandwich-uri delicioase. Ai nevoie de: felii de pâine toast, friptură rece de miel (sau vită), frunze de salată verde, sos de roșii picant, sare, piper, brânză topită. Se ung feliile de toast cu sos de roșii picant și brânză topită, deasupra se pun feliuțe de friptură și frunze de salată, condimentate cu sare și piper.

Citește și URĂRI DE PAŞTE 2018 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

Din ouă poți face o salată. Ai nevoie de 5 ouă fierte tare, 1 lingură cu vârf de sos de usturoi, 2 linguri de smântână, 2 linguri de maioneză, o lingură de mărar tocat mărunt, 4 felii de șuncă de pui tăiată mărunt, 2 fire de ceapă verde tăiate mărunt, sare și piper după gust. Se decojesc ouăle, se taie toate ingredientele și se amestecă. Se servește ca aperitiv cu pâine prăjită.

Din cozonac poți face biluțe tăvălite prin nucă de cocos. Se mărunțesc bucățile de cozonac, se rotunjesc și se rostogolesc prin nucă de cocos.

Tort din cozonac: Cozonacul se taie longitudinal în 3 bucăți aproximativ egale ca grosime, apoi partea de sus a cozonacului se pune prima pe un platou cu coaja în jos. Se însiropează blatul de cozonac cu aproximativ 1/3 din cantitatea de sirop răcit, apoi se așează un strat de cremă de vanilie peste blatul însiropat (se folosește jumătate din cantitatea de cremă). Peste cremă se pune blatul median de cozonac, se însiropează și se acoperă și el cu restul de crema de vanilie. Deasupra se pune ultimul blat de cozonac care se însiropează cu siropul rămas. Tortul obținut din cozonac se ornează cu frișcă și puteți folosi și ornamente pentru decor precum zahăr multicolor, cireșe confiate, nucă de cocos, bomboane sau fulgi de ciocolată.

Budincă de cozonac la cuptor: Ai nevoie de: 1/2 kg cozonac, 3 ouă, 3 linguri zahăr, 200 ml smântână lichidă, 400 ml lapte, esență (rom, vanilie), coajă rasă de portocală. Amestecă ouăle cu zahăr, smântână, lapte și arome. Așează cozonacul tăiat cubulețe într-un vas termorezistent (uns cu unt), apoi toarnă compoziția lichidă peste el. Dă totul la cuptor, la foc mediu, până ce budinca se face aurie. Se serveşte simplă, cu fructe sau cu îngheţată.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax