Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cum se sărbătorea Crăciunul în familia Ceaușescu. Lui Nicolae îi plăcea să-i servească pe ceilalţi când stăteau la masă

Publicat

familia ceausescu

Cu toate că era ateu și a transformat Sărbătoarea Nașterii Domnului în sărbătoarea lui Moş Gerilă, Nicolae Ceauşescu ţinea la tradiţia de Crăciun.  Potrivit persoanelor care au lucrat în apropierea lor, Nicolae şi Elena Ceauşescu ţineau sărbătorile de Crăciun şi Paşte, nefiind lipsite preparatele culinare specifice acestor sărbători.

„De Crăciun, în bucătărie se preparau sarmale, friptură, cozonac. Cei doi nu mâncau exotic, deşi unii tind să creadă asta. Erau, în sufletele lor, nişte ţărani. În frigider aveau de toate, dar tot bucatele româneşti preferau”, a declarat arhitectul Camil Roguski.

Ca desert, Ceauşescu prefera cozonacii făcuţi de administratora de la Vila Lac 1, Suzana Andreiaş.

Citește și MESAJE de CRĂCIUN: Urări de Sărbători pentru cei dragi. SUTE de mesaje frumoase și felicitări haioase

De asemenea, se pare că Ceauşeştii aveau o preferinţă că ceea ce numim acum produse bio, deoarece cei doi preferau legumele cultivate pe pământ tratat cu îngrăşământ naturale. Şi animalele care se tăiau pentru masa de Crăciun trebuiau neapărat să fi păscut pe un câmp tratat natural.

sarbatori_ceausescu

„La reşedinţa de la Vila Lac 1 era petrecere mare. Aduceam acolo vreo 300 de brazi şi câteva maşini cu cetină, ca să miroase a sărbătoare.(…) Trebuia sa faci lucrurile bine. Dacă greşeai, prima oară te plesnea. A doua oară te băga la închisoare”, povestea Camil Roguski, unul din apropiaţii familiei Ceauşescu.

Historia.ro notează faptul că lui Nicolae Ceauşescu îi plăcea să-i servească pe ceilalţi când stăteau la masă, în familie. Ţinea sticla de sifon aproape de masă şi le turna el celorlaţi comeseni. Ca să ceară un supliment dintr-o mâncare bătea din palme.

În schimb, soţii Ceauşescu nu au ţinut cont niciodată de tradiţia cadourilor de Crăciun. Nicolae Ceauşescu avea un obicei pe care toată lumea îl ştia şi i-l respecta. Când obosea, se retrăgea în dormitorul său şi urmărea filme cu cowboy.

Acum 31 de ani, într-o zi de Crăciun, cuplul Ceaușescu era executat, la Târgoviște.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax