Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum se schimbă VREMEA în Transilvania și la munte. Efectele unor cicloane din Mediterană și din nordul Europei

Publicat

Vremea rămâne mai caldă decât de obicei în această perioadă, însă vor fi și precipitații. Oscilațiile de temperatură și norii cu ploi și ninsori vor fi antrenați de un ciclon ce vine dinspre Marea Mediterană și altele, dinspre nordul Europei.

”Avem un ciclon foarte activ care a venit dinspre Marea Mediterană, va aduce precipitații în primul rând în jumătatea de vest a țării, dar ușor-ușor se vor extinde și în celelalte zone. În următoarele zile, nu dinspre Mediterană vom primi precipitații, ci de la niște cicloane din nordul Europei, care coboară mai mult de data aceasta și periferic aduc și la noi nori și precipitații”, a explicat un meteorolog citat de Digi24.ro.

Administrația Națională de Meteorologie a prezentat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, în regiuni din țară.

În Transilvania, în perioada 27 – 31 ianuarie, media regională  a maximelor termice va oscila între 3 și 6 grade. În intervalul 1 – 5 februarie, ea va fi de 6-7 grade, iar până pe 9 februarie, aceeași medie se va situa în jurul a 4 grade. Temperaturile minime se vor menține negative de-a lungul celor două săptămâni și se vor situa, în medie, între -5 și 0 grade.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar, dar în intervalele 27-29 ianuarie și 31 ianuarie-3 februarie precipitațiile vor avea o probabilitate mai ridicată de apariție și local vor fi moderate cantitativ.

La munte, în intervalele 27-29 ianuarie și 1-5 februarie, media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 1 și 3 grade, fiind mai ridicată decât în mod normal în această perioadă din an. În celelalte zile ale celor două săptămâni, această medie se va menține la valori negative, cele mai reci zile urmând a se înregistra pe 29 și 30 ianuarie. Temperaturile minime se vor situa, în medie, între -6 și -2 grade, posibil mai scăzută, în jurul a -8 grade, în intervalele 30 ianuarie – 1 februarie și 7-9 februarie.   

Precipitații slabe se pot semnala zilnic, dar vor avea o probabilitate mai ridicată de apariție în intervalele 27-29 ianuarie și 31 ianuarie-4 februarie, când local vor fi moderate cantitativ.

surse: meteoromania.ro, digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax