Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum se va circula cu avionul după 15 mai. Reguli propuse de Guvern, în dezbatere publică


Publicat

După data de 15 mai vor fi reluate zborurile spre o mulțime de destinații.

Acest lucru nu înseamnă însă o reîntoarcere la situația de dinainte de pandemia cu COVID-19, potrivit Ministerului Transporturilor, care a pus în dezbatere publică setul de măsuri de prevenire și control a virusului SARS-CoV-2, măsuri aplicabile după ridicarea stării de urgență.

În ceea ce privește transportul aerian, ministerul prevede instalarea de corturi în parcarea din fața terminalului Plecări al aeroportului Henri Coandă – Otopeni, unde pasagerii pot aștepta deschiderea ghișeelor de check-in, dar și faptul că autobuzele care transportă pasagerii spre aeronave trebuie umplute doar la jumătate din capacitate.

Documentul nu menționează însă nimic despre păstrarea distanței sociale în avion, adică obligativitatea de a lăsa liber scaunul din mijloc.

Corturile vor fi amplasate în parcarea din fața Terminalului Plecări. În aceste corturi pasagerii, care trebuie să ajungă la aeroport cu 3 ore înainte de zbor, vor aștepta intrarea în terminal.

Citește și: Reguli pentru deplasarea în afara localității, după 15 mai. Motivele acceptate de autorități. Document MAI în dezbatere publică

Corturile vor fi dotate cu scaune, sistem de afișare a zborurilor, automate de vânzare de sucuri / snacksuri etc.

În corturi se vor grupa pasagerii pentru cursele care pot fi deservite simultan și care nu pot intra în terminal din cauza măsurilor de disțantare socială”, precizează Ministerul Transporturilor.

În plus, spun oficialii din minister, „pentru a preveni accesul în terminalele de pasageri a unor persoane care prezintă simptomatologie, se impune obligativitatea termoscanării, în măsura în care normele legale o permit”.

Setul de măsuri pus în dezbatere publică prevede și deschiderea ghișeelor de check-in cu 4 ore înainte de ora la care trebuie să decoleze aeronava, dar și faptul că autobuzele care duc sau aduc pasagerii la aeronave și de la avioane la terminalul de Sosiri nu trebuie să fie pline, ci umplute la cel mult 50% din capacitate.

Conducerea aeroportului va trebui, de asemenea, să dispensoare cu dezinfectant și eventual să le dea posibilitatea călătorilor să achiziționeze măști de protecție, deoarece acestea vor deveni obligatorii după ridicarea restricțiilor impuse de autorități.

Alte măsuri:

Se vor elimina toate banchetele din zona publică a Terminalului Plecari, astfel încât să nu se creeze premisele staționarii pasagerilor înainte de procesarea acestora la ghiseele de check-in.

Personalul aeroportului va avea obligația de a purta mască în spațiile închise

Se vor reconfigura banchetele din ariile porților de îmbarcare, prin scoaterea unui scaun din ansamblul de 3 scaune, (1, 2, 3…) pentru pastrarea distanței optime între pasageri.

Pentru cursele internaționale cu îmbarcare pe platformă, se va asigura îmbarcarea în autobuze începând cu locurile din spate ale avionului, evitandu-se aglomerarea autobuzelor care transportă pasagerii la aeronavă (max. 50% din capacitate).

Debarcarea pasagerilor din aeronavă se va efectua începând cu rândurile din față ale aeronavei, pentru a asigura fluiditatea activității. Se va evita aglomerarea autobuzelor care transporta pasagerii spre aerogară (max. 50% din capacitate).

Montarea de panouri de material transparent în zonele în care există contact direct între pasageri și angajații aeroportului.

Dotarea punctelor de control acces pasageri cu dezinfectanți destinați pasagerilor în vederea dezinfectării mâinilor înainte de intrarea spre filtrele de control de securitate.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. gelu

    duminică, 10.05.2020 at 10:49

    Vreau sa văd ce cretini mai zboară in condițiile astea. Au ajuns in funcții de conducere si decizie niște tâmpiți.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

CUGIR

Explozia de la fabrica de arme din Cugir din 2018, în care o femeie a decedat: A fost finalizată expertiza tehnică

Publicat

explozie la um cugir

Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a primit rezultatele expertizei tehnice complexe efectuată de către INSeMEx Petroşani în cazul deflagraţiei produse în noiembrie 2018 la Fabrica de Arme Cugir, soldată cu decesul unei angajate.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, rezultatele expertizei de specialitate pe care Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă – INSeMEx Petroşani, singurul din ţară care o putea realiza, a efectuat-o în cazul deflagraţiei de la Fabrica de Arme Cugir erau absolut necesare pentru finalizarea anchetelor declanşate în acest caz de către inspectorii de muncă, Poliţie şi Procuratură.

Momentan rezultatele expertizei realizate de INSeMEx Petroşani nu pot fi făcut publice de anchetatori. 

„Organele de cercetare penală au primit rezultatele expertizei tehnice complexă efectuată de către INSeMEx Petroşani, de curând a fost finalizată şi cercetarea realizată de ITM Alba, iar în perioada următoare organele de urmărire penală vor analiza probele şi mijloacele de probă administrate în cauză şi vor dispune măsurile care se impun”, au precizat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, citaţi de Agerpres.

Potrivit sursei citate, se efectuează cercetări cu privire la infracţiunile de ucidere din culpă, distrugere din culpă, nerespectare a măsurilor de securitate în muncă şi neluare a măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă de către organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Oraşului Cugir, sub conducerea şi supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

„Urmărirea penală se realizează cu privire la faptă, iar nu cu privire la vreo anumită persoană fizică sau juridică”, au precizat reprezentanţii Parchetului.

O explozie, urmată de incendiu care s-a manifestat cu degajare mare de fum, s-a produs pe 12 noiembrie 2018 la Fabrica de Arme Cugir, într-un tunel de testare a muniţiei.

O angajată, dată iniţial dispărută, a fost găsită carbonizată. Femeia ieşise din tunelul de testare a muniţiei, unde a avut loc explozia, dar s-a întors după telefon, moment în care a fost surprinsă de incendiu, potrivit declaraţiilor făcute la vremea respectivă de autorităţile judeţene.

Tot la Fabrica de Arme, în luna mai 2019, un angajat a fost rănit prin împuşcare, în timp ce se afla în poligonul de încercări. La sfârşitul lunii trecute, o altă angajată, care lucra ca pirotehnist, a murit în urma unui accident de muncă produs pe linia de fabricaţie a trasoarelor.

Femeia a decedat într-un spital din Bucureşti, unde a fost internată cu arsuri de peste 80% din suprafaţa corpului.   Fabrica de Arme Cugir produce pentru piaţa civilă, americană îndeosebi, arme semiautomate, destinate vânătorii şi tirului sportiv. Pe segmentul militar se produc AKM-uri, produse care fac obiectul contractelor externe.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Scandal și îmbrânceli la conferința de presă a lui Nicușor Dan. Viceprimarul Bucureștiului a venit cu un dulap

Publicat

O conferință de presă cu scandal are loc la această oră în Prelungirea Ghencea, susținută de Nicușor Dan. La fața locului a ajuns și viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, cu un dulap.

Nicușor Dan nu a fost lăsat să vorbească și a luat dulapul, încercând să-l mute în afara cadrului și l-a trântit.

„Stați la 2 metri de mine”, i-a spus Nicușor Dan.

Conferința a avut ca scop prezentarea bilanțului de mandat al Gabrielei Firea.

Cei doi au fost la un moment dat la un pas să se îmbrâncească.

În cele din urmă, Nicușor Dan a început conferința de presă, dar viceprimarul intervine la fiecare cuvânt rostit de candidatul PNL-USR și îi spune „Fals!”, „Mințiți!” sau „Nu este adevărat!”

Câteva persoane au huiduit, iar viceprimarul PSD al capitalei a spus că-l înjură pe Nicușor Dan, moment în care acele persoane i-au spus lui Aurelian Bădulescu că de fapt îl înjură pe el.

La un moment dat, deranjat de agitația făcută de Bădulescu, Nicușor Dan i-a pus mâna pe umăr ca să-l împingă și i-a spus „Du-te, domnule, de aici”, iar viceprimarul capitalei a spus că „îl împinge cu o violență ieșită din comun”.

„Te-a lăsat Barna pe drumuri, te-ai dus la PNL”, i-a răspuns Bădulescu.

Tot acest scandal are loc pe marginea drumului din Prelungirea Ghencea, în timp ce mașinile circulă pe lângă ei, iar șoferii claxonează uneori.

Sursă: Digi24

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

InfoTrafic: Restricții de circulație pe Autostrada A1 Sibiu-Sebeș, în județul Alba. Atenționări pentru șoferi

Publicat

Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, pe Autostrada A1 Sibiu – Deva, sunt restricții de circulație.

Până la ora 19.00, este restricționată banda nr. 2 pentru ambele sensuri de circulatie, la km. 304+400 m. (municipiul Sebes,  județul Alba) și km. 295+800 m. (localitatea Câlnic, județul Alba) pentru reparații / înlocuire parapet median.

Citește și FOTO: Porțiunile din glisiera mediană a Autostrăzii A1, între Sebeș și Sibiu, distruse în accidente, vor fi înlocuite, de vineri

Polițiștii recomandă conducătorilor auto să ruleze cu atenție și să semnalizeze intenția de schimbare a benzii de rulare.

sursa: politiaromana.ro

foto: Facebook (CNAIR)

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Ședințele de judecată de la Tribunalul București, întrerupte de o amenințare cu bombă primită pe email. Clădirea, evacuată

Publicat

Tribunalul Municipiului București a primit prin e-mail o amenințare cu bombă, în urma căreia clădirea a fost evacuată, potrivit unor surse judiciare, citate de G4Media.

Ședințele de judecată au fost întrerupte. 

„În cursul zile de vineri 5 iunie în Tribunalul București va exploda o bombă, nu este nicio glumă”, este mesajul din respectivul e-mail, potrivit surselor citate.

Știre în actualizare.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate