Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum se va circula cu avionul după 15 mai. Reguli propuse de Guvern, în dezbatere publică

Publicat

După data de 15 mai vor fi reluate zborurile spre o mulțime de destinații.

Acest lucru nu înseamnă însă o reîntoarcere la situația de dinainte de pandemia cu COVID-19, potrivit Ministerului Transporturilor, care a pus în dezbatere publică setul de măsuri de prevenire și control a virusului SARS-CoV-2, măsuri aplicabile după ridicarea stării de urgență.

În ceea ce privește transportul aerian, ministerul prevede instalarea de corturi în parcarea din fața terminalului Plecări al aeroportului Henri Coandă – Otopeni, unde pasagerii pot aștepta deschiderea ghișeelor de check-in, dar și faptul că autobuzele care transportă pasagerii spre aeronave trebuie umplute doar la jumătate din capacitate.

Documentul nu menționează însă nimic despre păstrarea distanței sociale în avion, adică obligativitatea de a lăsa liber scaunul din mijloc.

Corturile vor fi amplasate în parcarea din fața Terminalului Plecări. În aceste corturi pasagerii, care trebuie să ajungă la aeroport cu 3 ore înainte de zbor, vor aștepta intrarea în terminal.

Citește și: Reguli pentru deplasarea în afara localității, după 15 mai. Motivele acceptate de autorități. Document MAI în dezbatere publică

Corturile vor fi dotate cu scaune, sistem de afișare a zborurilor, automate de vânzare de sucuri / snacksuri etc.

În corturi se vor grupa pasagerii pentru cursele care pot fi deservite simultan și care nu pot intra în terminal din cauza măsurilor de disțantare socială”, precizează Ministerul Transporturilor.

În plus, spun oficialii din minister, „pentru a preveni accesul în terminalele de pasageri a unor persoane care prezintă simptomatologie, se impune obligativitatea termoscanării, în măsura în care normele legale o permit”.

Setul de măsuri pus în dezbatere publică prevede și deschiderea ghișeelor de check-in cu 4 ore înainte de ora la care trebuie să decoleze aeronava, dar și faptul că autobuzele care duc sau aduc pasagerii la aeronave și de la avioane la terminalul de Sosiri nu trebuie să fie pline, ci umplute la cel mult 50% din capacitate.

Conducerea aeroportului va trebui, de asemenea, să dispensoare cu dezinfectant și eventual să le dea posibilitatea călătorilor să achiziționeze măști de protecție, deoarece acestea vor deveni obligatorii după ridicarea restricțiilor impuse de autorități.

Alte măsuri:

Se vor elimina toate banchetele din zona publică a Terminalului Plecari, astfel încât să nu se creeze premisele staționarii pasagerilor înainte de procesarea acestora la ghiseele de check-in.

Personalul aeroportului va avea obligația de a purta mască în spațiile închise

Se vor reconfigura banchetele din ariile porților de îmbarcare, prin scoaterea unui scaun din ansamblul de 3 scaune, (1, 2, 3…) pentru pastrarea distanței optime între pasageri.

Pentru cursele internaționale cu îmbarcare pe platformă, se va asigura îmbarcarea în autobuze începând cu locurile din spate ale avionului, evitandu-se aglomerarea autobuzelor care transportă pasagerii la aeronavă (max. 50% din capacitate).

Debarcarea pasagerilor din aeronavă se va efectua începând cu rândurile din față ale aeronavei, pentru a asigura fluiditatea activității. Se va evita aglomerarea autobuzelor care transporta pasagerii spre aerogară (max. 50% din capacitate).

Montarea de panouri de material transparent în zonele în care există contact direct între pasageri și angajații aeroportului.

Dotarea punctelor de control acces pasageri cu dezinfectanți destinați pasagerilor în vederea dezinfectării mâinilor înainte de intrarea spre filtrele de control de securitate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. gelu

    duminică, 10.05.2020 at 10:49

    Vreau sa văd ce cretini mai zboară in condițiile astea. Au ajuns in funcții de conducere si decizie niște tâmpiți.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax