Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum se va face repartizarea elevilor în clasele cu aceeași specializare. Procedura, lansată în dezbatere de Ministerul Educației

Publicat

Cum se va face repartizarea elevilor în clasele cu aceeași specializare. Ministerul Educaţiei a lansat în consultare publică, marţi, proiectul de ordin privind aprobarea procedurii de distribuţie aleatorie a antepreşcolarilor / preşcolarilor / elevilor în formaţiunile de studiu în cazul unităţilor de învăţământ unde se constituie cel puţin două formaţiuni de studiu la grupele / clasele de început de nivel – grupa mică, clasa pregătitoare, clasa a V-a, clasa a IX-a din acelaşi domeniu / cu aceeaşi specializare.

Potrivit proiectului publicat de Ministerul Educației, în funcţie de decizia consiliului de administraţie, distribuţia în formaţiuni de studiu se realizează prin tragere la sorţi sau prin distribuţia echitabilă a elevilor ordonaţi alfabetic.

„Unităţile de învăţământ preuniversitar au obligaţia să distribuie în mod echitabil în formaţiuni de studiu şi următoarele categorii de antepreşcolari / preşcolari / elevi: copiii cu cerinţe educaţionale speciale, cei care repetă anul şcolar, cei care nu au parcurs ciclul preşcolar sau l-au parcurs incomplet, cei a căror limbă maternă diferă de limba de predare, cei transferaţi dintr-o altă ţară / unitate de învăţământ / clasă, precum şi pe cei admişi pe locurile distinct alocate candidaţilor cu cerinţe educaţionale speciale sau pe locurile speciale pentru romi”, precizează Ministerul Educaţiei într-un comunicat.

Cum se va face repartizarea elevilor în clasele cu aceeași specializare – situația fraților

În cazul gemenilor/tripleților, părintele sau reprezentantul legal depune/transmite o declarație la unitatea de învățământ prin care precizează dacă dorește repartizarea fraților în aceeași grupă / clasă sau în grupe / clase diferite. În situația în care părintele sau reprezentantul legal dorește înscrierea fraților în aceeași clasă, aceștia vor fi repartizați în clasa în care a fost distribuit primul dintre frați.

Totodată, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ se constituie comisia de înscriere şi distribuire a antepreşcolarilor / preşcolarilor / elevilor care propune componenţa formaţiunilor de studiu.

Consiliul de administraţie aprobă formaţiunile de studiu cu cel puţin cinci zile lucrătoare înainte de începerea cursurilor noului an şcolar.

Listele finale cu componenţa formaţiunilor de studiu, semnate de directorul unităţii de învăţământ, vor fi publice şi se vor afişa la avizierul unităţii de învăţământ şi/ sau pe pagina de internet a unităţii de învăţământ cu cel puţin trei zile lucrătoare înainte de începerea cursurilor noului an şcolar, menţionează Ministerul Educaţiei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax