Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Cum se vor corecta lucrările de la Evaluarea Națională, pentru a exclude suspiciunile privind corectitudinea notării

examen scoala

Publicat

Lucrările de Evaluarea Națională nu vor fi corectate în județul în care sunt susținute examenele, ci în alte județe, așa cum a fost și în anii anteriori, pentru a exclude suspiciunile privind corectitudinea notării, a anunțat secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar, Luminița Barcari.

”Lucrările vor fi corectate încrucișat, adică un județ va corecta lucrările din alt județ, astfel încât cu toții să fie siguri de corectitudinea notării, să nu fie suspiciuni”, a spus secretarul de stat din Ministerul Educației.

Vezi EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: Toate testele de pregătire și baremele. Modele de subiecte pentru examenul elevilor de clasa a VIII-a

Potrivit Luminiței Barcari, examenele de la Evaluarea Națională din acest an special din cauza epidemiei de coronavirus nu au o structură diferită față de anii anteriori, dar au avantajul scoaterii unei părți din materia pe care elevii din anii trecuți au avut-o.

”Este un avantaj că s-a scos materia din semestrul al doilea al clasei a VIII-a. Practic, după suspendarea cursurilor (pe 11 martie, din cauza pandemiei – n.r.), elevii au putut să repete toată materia de examen”, a precizat Barcari.

Secretarul de stat a mai spus că doar 5% din elevii care au terminat clasa a VIII-a nu s-au înscris la Evaluarea Națională, adică aproximativ 10.000 din peste 180.000.

Evaluarea Națională începe luni, 15 iunie cu proba scrisă la limba și literatura română, urmată de testul la matematică, miercuri, 17 iunie, și examenul la limba maternă.

Examenul începe la ora 9.00 și durează două ore.

La intrarea în școală, elevii primesc mască de protecție, li se va măsura temperatura, se vor spăla și dezinfecta pe mâini înainte de a intra în sala de examen.

Secretarul de stat a precizat că într-o sală de clasă vor fi aproximativ 10 elevi, pentru a respecta distanța de doi metri față – spate și lateral, recomandată de Ministerul Sănătății.

În acest an, Evaluarea Națională va avea și o sesiune specială, în 29 iunie, la care vor participa elevii care în ziua examenului au temperatură mai mare de 37,3 grade Celsius, dar și cei care sunt în izolare sau în carantină cu familia.

Sursa: libertatea.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate