Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Cum se vor ține cursurile la Universitatea din Alba Iulia, în contextul pandemiei de coronavirus. Ce spune rectorul Daniel Breaz

Publicat

universitatea UAB

În ultimele luni din anul universitar 2019-2020, studenții de la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia au ”fost” la cursuri exclusiv online, din cauza pandemiei de coronavirus. 

Acum, când mai sunt aproape trei luni până la începutul noului an, rectorul instituției, Daniel Breaz, a făcut o serie de precizări despre cum s-ar putea desfășura cursurile la universitatea din inima Cetății Alba Carolina. 

Acesta a declarat pentru alba24.ro că, din punct de vedere al spațiului oferit de corpurile universității, dar și din punct de vedere logistic, instituția este pregătită pentru orice scenariu.

Mai exact, dacă trendul pandemiei de coronavirus va fi unul descendent și se vor relua cursurile fizice, iar studenții vor reveni în băncile universității, instituția are destule săli de curs și amfiteatre încât să permită o distanțare fizică între cursanți.

Dacă numărul celor infectați va fi din ce în ce mai mare și la nivel național se va decide ca toate cursurile să se realizeze online, universitatea are logistica necesară pentru astfel de activități, fapt dovedit în ultimele luni.

De asemenea, sunt luate în calcul și scenarii-hibrid, în care studenții de anul I să meargă fizic la cursuri, iar cei din anii mai mari să urmeze cursuri online. Ideea de scenarii-hibrid este vehiculată și la alte universități din țară.

În legătură cu studenții internaționali și cei care vin la studiu prin programul Erasmus +, totul ține de evoluția pandemiei la nivel european, dar și internațional, a mai declarat Daniel Breaz.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax