Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum și-a recăpătat o șoferiță din Alba permisul de conducere. A dovedit în instanță că a consumat alimente fermentate, nu alcool

Publicat

O șoferiță din Alba și-a recâștigat carnetul în instanță, după ce polițiștii rutieri i l-au ridicat pentru că ar fi condus sub influența băuturilor alcoolice. 

Mai exact, polițiștii i-au ridicat carnetul pentru 90 de zile după ce în urma unui control de rutină fost testată cu aparatul etilotest și a reieșit alcoolemia de 0.05mg/l alcool pur în aerul expirat.

Femeia a mers în instanță unde a susținut că alcoolemia care a fost indicată de aparat ar fi apărut după ce a consumat cu o zi înainte alimente fermentate.

”În motivare plângerii, petenta a arătat, în fapt, că în data de 06.02.2021 la ora 03:16 a fost oprită de agentul constatator pe raza localității Săsciori și a fost testată cu aparatul etilotest, acesta indicând o valoare de 0.05mg/l alcool pur în aerul expirat.

A arătat petenta că în ziua precedentă a consumat alimente fermentate, însă în dimineața zileu următoare nu a a avut niciun moment reprezentarea faptului că este sub influența băuturilor alcoolice, fiind încredințată că oțetul din baza alimentelor fermentate a fost într-o cantitate mică și alcoolul s-a metabolizat”, se arată în motivarea Judecătoriei Sebeș.

Judecătorii au acceptat susținerea femeii și drept urmare, au dispus anularea procesului de contravenție și automat au suspendat decizia de reținere a carnetului.

În speță, instanța constată că dubiul privind obiectivitatea celor constatate afectează temeinicia procesului verbal, fapt ce impune anularea acestuia. Acest lucru se impune și față de valoarea extrem de mică a alcoolului detectat de 0,05 mg/l, existând posibilitatea ca această valoare să fie rezultatul unei erori.

Oricum, în lipsa datelor referitoare la aparatul folosit pentru măsurare, toate aceste aspecte sunt simple presupuneri care nu pot legitima menținerea ca valabil a unui proces verbal de sancționare contravențională, care în esență este un act care emană de la o autoritate și care nu ar trebui să aibă breșe în expunerea situației de fapt și a elementelor esențiale”, se arată în motivarea instanței.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. G0z0

    miercuri, 07.07.2021 at 08:59

    A castigat in instanta pentru ca politistul nu a completat corect PV-ul. In rest, povesti… Probabil a consumat ceva la inceputul serii in speranta ca metabolizeaza pana pleaca acasa.

  2. Bogdan

    miercuri, 07.07.2021 at 21:38

    A castigat pentru ca lipseau ( politistii au luat mita si rezultatul testului s-a evaporat? ) datele de la testul de alcool dar a facut prostia sa recunoasca faptul ca testul a fost facut atunci cand a motivat prezenta alcoolului datorita consumului de alimente fermentate cu o zi inainte… Daca judecatorii erau mai atenti si aveau putina logica puteau sa nu accepte anularea procesului verbal…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax