Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum și-a recuperat un șofer din Alba carnetul luat de polițiști. Amendat pentru alcool, deși etilotestul a aratat o valoare infimă

Publicat

Un șofer din Alba tras pe dreapta de polițiști și testat cu aparatul etilotest și-a căutat dreptatea în instanță. Un proces a avut loc la Judecătoria Sebeș, pentru anularea procesului verbal de contravenție. 

În data de 14 decembrie 2023, magistrații au dat o primă decizie în caz. Mai exact i-au dat dreptate șoferului care a contestat procesul verbal în instanță.

Cum s-a ajuns la proces

În data de 25 mai 2023 șoferul a fost tras pe dreapta de o patrulă de polițiști rutieri, în jurul orei 19.30. Acesta a fost testat cu etilotestul, iar rezultatul a fost de 0.03 alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a spus că nu are cum să fie real rezultatul deoarece nu consumase alcool în perioada respectivă.

Drept urmare a cerut să fie dus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

Rezultatul probelor biologice de la spital

La spital, ambele probe biologice preluate au infirmat rezultatul aparatului etilotest. Mai exact, ambele au arătat că bărbatul nu avea alcool în sânge.

Decizia instanței

Puși în fața probelor, magistrații din Alba au admis cererea bărbatului. Aceștia au dispus anularea amenzii de 1305 lei, dar și anularea sancţiunii complementare constând în suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Vasile Vasile

    joi, 04.01.2024 at 16:02

    „Contravenientul” să depună o plângere ,a parchet împotriva polițistului care folosește instrumente și aparatură neconforme și să pretindă daune morale.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax