Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cum sunt încurajate gravidele să se prezinte periodic la medic, pentru monitorizarea sarcinii. Compensaţii pentru nou-născut

Publicat

gravida Parlamentarii propun ca gravidele care se prezintă periodic la doctor, pentru urmărirea sarcinii, să beneficieze de compensaţii pentru nou-născut, atunci când nasc. Astfel, femeile ar putea primi, pentru fiecare nou-născut viu, produse de îngrijire şi îmbrăcăminte, ca stimulent material.

Legea privind stimularea prezentării gravidelor la consultaţiile prenatale, prin care toate femeile însărcinate să fie monitorizate pe parcursul perioadei sarcinii, a fost elaborată de mai mulți senatori și deputați. Introducerea acestei măsuri de prevenţie ar asigura tratamentul adecvat, atunci când acesta este necesar, şi va duce la reducerea morbidităţii şi mortalităţii materno-fetale.

Potrivit inițiatorilor, doar o gravidă din trei se prezintă la medic în perioada sarcinii, de aici şi statisticile îngrjorătoare privind numărul crescut de decese materne, mortalitate infantilă, cazuri cu malformaţii, sau prematuritate.

Studiul de impact arată că implementarea acestei măsuri va costa între 60.000 şi 180.000 ISR anual, dar efortul nu este atât de mare precum cel făcut în tratamentul cazurilor cu probleme, rezultate din cauza nemonitorizării la timp a femeilor însărcinate.

Pentru comparaţie, costurile anuale ale acestei măsuri de prevenţie sunt echivalente cu cele ale unei singure zile de tratament (1.000 euro) al tuturor prematurilor (20.000 pacienţi)”, mai spun inițiatorii proiectului depus la Senat luni, 25 ianuarie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax