Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Cum va fi noul an școlar. Ce spune ministrul Educației despre infrastructura din unitățile de învățământ

Publicat

Infrastructura școlară nu oferă posibilitatea distanțării fizice, a spus ministrul Educației, Monica Anisie, referitor la planurile pentru noul an școlar. După examenele naționale, va fi gândit scenariul pentru începerea cursurilor din toamnă.

„Toată această perioadă de vacanță de vară va fi de fapt pentru Ministerul Educației nu o perioadă de vacanță, ci din contră, de o muncă asiduă pentru că acum după ce vom încheia cu examenele naționale trebuie deja să gândim scenariul pentru noul an școlar și de aceea în funcție și de evoluția epidemiologică la nivelul țării noastre va trebui să gândim măsurile cele mai bune pentru elevi și pentru profesori și aici includem inclusiv această distanțare fizică.

Vezi și EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: Toate testele de pregătire și baremele. Modele de subiecte pentru examenul elevilor de clasa a VIII-a

Este adevărat, infrastructura școlară la acest moment nu oferă posibilitatea distanțării fizice de care vorbeam mai devreme la examenele naționale și de aceea trebuie să ne gândim cum anume am putea pune în practică o astfel de situație, dar trebuie să vă spun că noi ar trebui să privim și către celelalte state, cum anume au reușit să realizeze acest lucru”, a declarat ministrul, la Digi24.ro, potrivit edupedu.ro.

Anisie a spus că va prezenta în perioada următoare câteva dintre propunerile pe care le are România și se va consulta cu ceilalți miniștri.

Citește și BACALAUREAT 2020: Toate testele de pregătire și baremele. Modele de subiecte pentru examenul elevilor de clasa a XII-a

Pentru anul școlar viitor, o lege promulgată de președintele României prevede reduceri de până la 9 ore pentru gimnaziu, însă ministrul preciza, anul trecut, că trebuie corelate programa cu numărul de ore.

surse: edupedu.ro, digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax