Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Cum va fi organizat anul universitar la UBB Cluj-Napoca. O parte dintre studenți la cursuri, o parte acasă

Publicat

Ce studenți ar putea reveni la facultate de la 1 octombrie. Scenariul hibrid pe care rectorul UBB Cluj îl propune pentru anul universitar viitor.

Daniel David, rectorul Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca a prezentat scenariul la care, cel mai probabil, studenții vor trebui să se supună de la începutul anului universitar viitor.

Potrivit cluj24.ro, acesta presupune venirea la facultăți a studenților de anul I și continuarea cursurilor online pentru ceilalți studenți de ani mai mari.

Pe lângă bobocii universității, vor mai reveni la facultăți studenții din ani terminali care studiază științe experimentale și vocaționale precum biologia, chimia, fizica sau teatrul.

„Lucrăm la un scenariu hibrid pe care sperăm să îl putem implementa. Adică, să aducem în Cluj studenții de anul I, fiindcă vrem să prevenim abandonul la care cei de anul I sunt predispuși și să facem cursurile într-o manieră clasică doar în zona științelor experimentale și vocaționale pentru cei din ultimul an.

Prin științe experimentale înțeleg biologie, chimie, fizică, iar prin domenii vocaționale înțeleg teatru, sport, unele zone din teologie și așa mai depatere”, a explicat Daniel David.

Rectorul UBB mai spune că studenții de anul I vor fi prezenți în Cluj-Napoca pentru a putea participa la seminarii și laboratoare, dar vor avea cursurile online din cauza numărului mare de studenți.

Pe lângă bobocii universității, la facultate vor revenii doctoranzii.

„Deocamdată lucrăm pe mai multe scenarii. Scenariu pe care noi sperăm să îl putem implementa este să ne întoarcem la modalitatea clasică de predare.

Celălalt scenariu pe care nu-l dorim absolut deloc este ca Guvernul să ne impună să facem totul online”, mai declară rectorul UBB.

Sursă: Cluj24.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax