Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum va fi viața după 15 mai. Măsuri care trebuie respectate de cetățeni, prezentate de Raed Arafat

Publicat

arafat raed

Raed Arafat a prezentat duminică o serie de reguli pe care cetățenii din România vor fi nevoiți să le respecte după data de 15 mai. 

Acesta a vorbit despre purtatul măștilor în mijloace de transport, spații închise, cum să se comporte la birou, într-o emisiune la Digi24.

În toate mijloacele de transport în comun masca va fi obligatorie, iar șoferii nu ar trebui să lase călătorii să urce fără mască, a spus Arafat. La fel și în magazine, Arafat consideră că și acolo trebuie purtate măștile.

„La masca de bumbac, nemedicală, trebuie să ai două trei cu tine. Masca chirurgicală, pentru stradă, are un anumit grad de protecție mult mai bun, are mai multe straturi, nu estee ca măștile medicale FFP2, asta se schimbă cam la 4 ore, dacă strănuți în ea trebuie să o schimbi”, a spus el.

Despre măștile de bumbac acesta a spus că pot fi folosite, însă cu câteva condiții: spălată și călcată zilnic și nu e suficient să ai doar una atunci când pleci de acasă.

De asemenea, secretarul de stat a vorbit și despre distanța de la locul de muncă: „Dacă pui 30 de persoane într-o sală, apropiat, fără mască, e deja pericol”.

În ce privește dezinfectantul pe bază de alcool, Arafat spune că trebuie folosit în momentul în care atingem suprafețe necunoscute, dar la fel de bine funcționează și spălatul cu apă și săpun timp de 20 – 30 de secunde.

Relaxăm anumite măsuri, iar la altele nici nu trebuie să ne gândim că renunțăm: programul de lucru defazat, lucrul de acasă, e foarte bine, măcar parțial”, a spus Arafat.

Totodată, acesta a adăugat că ar fi bine ca oamenii să se obișnuiască să li se ia temperatura, când ajung la serviciu sau în alte spații, precum muzeele.

„Dacă am o firmă și nu vreau să am probleme, pun pe cineva să ia temperatura. De la 37 în sus nu mai intră”, a declarat Arafat.

Potrivit acestuia, măsurile de relaxare vor fi graduale și autoritățile vor observa impactul între acestea.

sursă: digi24.ro, stiripesurse.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax