Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum va fi VREMEA de Florii și de Paști. Ce vești au meteorologii despre prognoza din aprilie și începutul lunii mai

Publicat

Meteorologii spun că este posibil să ningă în aprilie, așa cum s-a mai întâmplat în urmă cu patru ani. Iar tradiția potrivit căreia vremea va fi, de Paști, precum cea de Florii s-ar părea că nu se mai potrivește în acest an.

„În 2017, am avut în ultima decadă a lunii aprilie chiar atenţionare meteo de cod galben şi portocaliu pentru zona Moldovei. Stratul de zăpadă a depăşit 35 cm, iar în mai puţin de 24 de ore s-a topit, pentru că au venit temperaturi de 20 grade Celsius.

Vezi și Prognoza METEO până în 11 aprilie. Iarna nu vrea să plece: un val de aer foarte rece din Atlanticul de Nord traversează România

Aceste fenomene pot afecta agricultura aflată în plină vegetaţie, atât culturile de câmp cât şi speciile pomicole aflate în fază de înflorire.

Nu confirmăm că se va întâmpla şi în acest an, dar nu trebuie să excludem aceste alternanţe specifice de vreme mai caldă urmate de perioade mai reci, pentru că acesta a fost mersul vremii, cel puţin din 2000 încoace, de când înregistrăm amplitudini termice semnificative.

De la valori de 20 de grade Celsius, în mai puţin de 24-48 de ore am scăzut la aproape zero grade Celsius, aşa s-a întâmplat frecvent în luna martie, cea mai capricioasă lună a primăverii. Şi în acest an a fost confirmată tendinţa şi iată că şi aprilie, cu siguranţă, va fi caracterizată în acest mod.

Cel puţin prima decadă a lunii aprilie va evolua sub acest semnal. În prima zi vor fi temperaturi mai ridicate, dar la sfârşit de săptămână vorbim de instabilitate atmosferică mai accentuată şi o răcire a vremii în toată ţara”, a declarat director general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu, pentru dcnews.ro.

Cum va fi vremea de Paști

„De Paştele catolic va fi o vreme uşor mai rece faţă de ce ar fi normal pentru această perioadă din calendar. Practic, de mai mulţi ani nu se mai potriveşte acest lucru, indiferent că vorbim de Paştele catolic, fie că vorbim de cel ortodox, pentru că aceste alternanţe sunt din ce în ce mai evidente, iar aceste circulaţii rapide, aşa cum am spus, determină treceri foarte bruşte de la zile foarte călduroase la o vreme fie apropiată de normalul termic, fie sub ce ar fi normal pentru perioada respectivă.

Şi ceea ce este normal, cantităţile de precipitaţii care se pot situa între 15-20 l/mp. Vorbim de cantităţi moderate, ceea ce pentru agricultură e un semnal bun”, a mai spus Mateescu.

Citește și Prognoza meteo / Vremea de Florii, Paști și 1 Mai 2021

Prognoza ANM pentru aprilie 2021

Potrivit prognozei actuale pentru vremea aprilie, cel puțin în județul Alba sunt anunțate câteva zile cu ninsori la munte. Sunt vizate perioadele 4 aprilie, 7-8 aprilie și 18-25 aprilie (inclusiv Floriile ortodoxe). În zonele mai joase, va ploua în datele menționate.

De Paști (2 mai), va fi soare, cu maxime de 8-10 grade la munte și până la 20 de grade la șes.

În acest weekend, sunt posibile furtuni (Paștile catolice).

surse: dcnews.ro, meteoromania.ro, accuweather.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax