Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum va fi VREMEA de FLORII și PAȘTE 2023. Temperaturi maxime, zilele cu ploi. Prognoza meteo actualizată pe patru săptămâni

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat, marți, prognoza de vreme pentru următoarele patru săptămâni, până în 24 martie.

Săptămâna aceasta, frigul ține până joi. Apoi temperaturile cresc până la 14-17 grade. Urmează însă zile cu ploi sau chiar furtuni (la finalul săptămânii, în sud și Banat).

În weekendul de Florii, temperaturile vor varia între 13 și 21 de grade Celsius (mai cald în 9 aprilie). Va ploua în 8 aprilie în zone din Transilvania, Maramureș, Banat și Moldova.

În weekendul de Paște, vor fi 10-16 grade Celsius, în zonele joase. Este posibil să plouă în 15 aprilie, în Moldova.

În ultima săptămână de prognoză, temperaturile vor fi de 12-22 de grade, mai cald în perioada 23-24 aprilie. Și în acest interval sunt anunțate cel puțin două zile cu furtuni.

Vremea/prognoza meteo: săptămâna 27 martie – 2 aprilie

Valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cu excepția regiunilor sud-vestice, unde regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal, cantitățile de precipitații vor fi excedentare, mai ales în vest și nord-vest.

Vremea/prognoza meteo: săptămâna 3-9 aprilie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice și nord-estice.

Vremea/prognoza meteo: săptămâna 10-16 aprilie

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, posibil ușor mai ridicate în sud-est.

Regimul pluviometric va fi ușor excedentar, local în sud-vest, centru și nord-vest, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea/prognoza meteo: săptămâna 17-24 aprilie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în regiunile sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

surse: meteoromania.ro, accuweather.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax