Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum va fi VREMEA de Revelion și Anul Nou. Temperaturi și precipitații în regiuni din țară. Prognoza meteo până în 9 ianuarie

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, până în 9 ianuarie.

Vremea se încălzește în weekend-ul de Revelion și vor fi valori medii de 6-9 grade Celsius în 3 ianuarie. Apoi temperaturile scad din nou.

Probabilitatea mai mare de precipitații va fi în intervalul 29-31 decembrie și 3-9 ianuarie.

Prognoza meteo 27 decembrie – 9 ianuarie: TRANSILVANIA

În primele zile ale intervalului, media temperaturilor maxime va fi de 3-4 grade. Apoi, treptat, acestea vor crește până spre 6-7 grade, în medie, în 3 ianuarie.

Ulterior, tendința maximelor va fi de scădere, astfel încât la sfârșitul intervalului (9 ianuarie) vor fi în medie 1-2 grade.

Aceeași evoluție termică o vor avea și valorile din timpul nopților. Media minimelor va crește ușor de la -1 grad în medie, în 27 și 28 decembrie, până spre medii în jurul a 1 grad în 4 ianuarie. Apoi vremea se va răci: minimele vor coborî spre -6…-5 grade, în 8 și 9 ianuarie.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în prima zi a intervalului, apoi în intervalul 29 – 31 decembrie și 3-9 ianuarie.

Prognoza meteo 27 decembrie – 9 ianuarie: LA MUNTE

În perioada 27 -31 decembrie, media temperaturilor maxime va fi de 0 grade. Ulterior acestea vor crește ușor spre 2 grade. Apoi tendința este de scădere până spre -3…-2 grade în perioada 7 -9 ianuarie.

Minimele vor avea o evoluție temică similar. În perioada 27-31 decembrie, variațiile acestora vor fi inexistente, media situându-se în jurul a -4 grade. Vor crește apoi ușor până spre -2 grade în 2 și 3 ianuarie. Ulterior vor scădea până spre -7…-6 grade, în perioada 7- 9 ianuarie.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată pe tot parcursul intervalului.

Prognoza meteo 27 decembrie – 9 ianuarie: MARAMUREŞ

Vremea se va încălzi ușor și treptat, de la medii de 3-4 grade în perioada 27 – 30 decembrie, până spre 6 grade în medie, în 3 ianuarie. Ulterior, temperaturile maxime vor scădea de la o zi la alta, astfel că la sfârșitul celei de-a doua săptâmâni de prognoză în medie vor fi 1-2 grade.

Un parcurs similar îl vor avea și temperaturile minime, acestea urmând a crește de la -4 grade, în medie, în prima zi a intervalului, spre 2 grade în perioada 1- 3 ianuarie, apoi tendința acestora este de scădere, urmând ca în perioada 7 – 9 ianuarie să se înregistreze în medie, -4…-3 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în prima zi a intervalului, 27 decembrie, apoi în intervalul 29 decembrie – 9 ianuarie.

Prognoza meteo 27 decembrie – 9 ianuarie: BANAT

Prima zi a intervalului va debuta cu o medie a temperaturilor maxime apropiate de normal, în jurul a 6 grade. Apoi vremea va intra într-un proces de încălzire treptată. În perioada 28 decembrie -5 ianuarie, mediile temperaturilor maxime vor fi cuprinse între 6 și 9 grade. Ulterior, valorile diurne vor scădea spre valori în jurul a 5 grade în medie, în perioada 7-9 ianuarie.

O evoluție termică similară o vor avea și valorile nocturne: media minimelor ca crește ușor de la 1 grad în medie în prima zi a intervalului spre 4 grade în 1 ianuarie. Ulterior tendița temperaturilor minime va fi de scădere, spre medii în jurul a -2 grade la sfârșitul intervalului (9 ianuarie)

Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în intervalul 27-30 decembrie și în intervalul 2-9 ianuarie.

Prognoza meteo 27 decembrie – 9 ianuarie: CRIŞANA

Temperaturile maxime vor crește treptat, de la 4 grade în medie în prima zi a intervalului spre medii în jurul a 8 grade în perioada 31 decembrie- 3 ianuarie. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire. Maximele vor coborî spre 4 grade, în medie, până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Minimele vor avea un parcurs similar: în prima săptămână temperaturile vor crește de la -2 grade în 27 decembrie, spre medii de 2-3 grade, în 3 ianuarie. Apoi vor scădea treptat spre medii în jurul a -4…-3 grade în perioada 7–9 ianuarie.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în intervalul 27-30 decembrie, apoi în intervalul 2-9 ianuarie.

Prognoza meteo 27 decembrie – 9 ianuarie: MOLDOVA

Valorile diurne vor crește semnificativ: de la -2 grade în medie, în zilele de 27 și 28 decembrie până spre 6 grade, în medie, în zielel de 2 și 3 ianuarie. Ulterior tendința acestora este de scădere până spre medii în jurul a 1 grad în perioada 7-9 ianuarie.

O evoluție termică similară o vor avea și valorile nocturne. Media minimelor va crește de la medii în jurul a -5 grade în perioada 27 -29 decembrie, spre 1-2 grade, în medie în 3 ianuarie. Apoi, până la sfârșitul intervalului de prognoză vor scădea spre -5 …-4 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în prima zi a intervalului. La fel, și din data de 30 decembrie.

Prognoza meteo 27 decembrie – 9 ianuarie: DOBROGEA

Cu variații în general ușoare de la o zi la alta, în perioada 27 decembrie -3 ianuarie, temperaturile maxime vor avea o tendință de creștere: de la 5-6 grade, în medie, în primele zile spre valori în jurul a 8 grade în 3 ianuarie.

Ulterior datei de 3 ianuarie vremea se va răci. Temperaturile maxime vor coborî spre 4 grade în perioada 7-9 ianuarie.

Temperaturile minime vor crește de la medii în jurul a 0 grade în primele zile ale intervalului până spre medii de 2-3 grade în perioada 1 -6 ianuarie. Apoi vor scădea treptat până spre -2 grade, până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în perioada 27-30 decembrie.

Prognoza meteo 27 decembrie – 9 ianuarie: MUNTENIA

Vremea se va încălzi treptat: de la valori maxime medii în jurul a 2-4 grade în perioada 27-29 decembrie, spre valori medii în jurul a 10 grade în zilele de 2, 3 și 4 ianuarie.

Ulterior, valorile diurne vor scădea. În intervalul 7-9 ianuarie, media maximelor va fi de 4-5 grade. Aceeași evoluție o vor avea și valorile din timpul nopților. Media minimelor va crește de la -1 grad, în medie în 27 decembrie, spre medii în jurul a 2 grade în perioada 1 -4 ianuarie. Apoi tendința acestora este de scădere spre -4…-3 grade, în medie la sfârșitul intervalului.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în prima zi a intervalului, apoi în 29 și 30 decembrie și ulterior din 4 ianuarie.

Prognoza meteo 27 decembrie – 9 ianuarie: OLTENIA

În prima zi a intervalului, valorile termice se vor situa în jurul a 2 grade, în medie. Apoi vor crește până spre 8-9 grade în perioada 31 decembrie-3 ianuarie. Ulterior vremea se va răci. În perioada 7-9 ianuarie media maximelor va ajunge la 4-5 grade.

În perioada 27 – 30 decembrie, minimele nu vor varia urmând a se situa în jurul a 1 grad. Apoi tendința este de creștere ușoară spre 2 grade, valoare ce va fi de interes pentru intervalul 31 decembrie- 4 ianuarie. Ulterior, minimele vor coborî până spre -3…-2 grade la sfârșitul intervalului.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în perioada 27-30 decembrie, apoi va crește începând din 5 ianuarie.

sursă: meteoromania.ro

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax