Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum va fi vremea în luna mai. Perioadele cu temperaturi peste 25 de grade și cele cu ploi. Prognoza meteo lunară

Publicat

pasare primavara

Administrația Națională de Meteorologie a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele 4 săptămâni, până în 25 mai. În această săptămână vor fi mai multe zile cu ploi, în special în a doua parte a intervalului, iar temperaturile vor fi mai ridicate decât de obicei.

În județul Alba, temperaturile maxime vor urca până la valori de 24 de grade Celsius și va ploua, de miercuri. Se anunță trei zile cu ploi la începutul lunii mai, și maxime de 18-20 de grade, după care se înseninează și se încălzește. Valorile în termometre vor urca până la 26-27 de grade, în intervalul 4-8 mai și ulterior mai scad, apoi urcă din nou după 17 mai.

Ma sunt posibile ploi în jurul datei de 11 mai și chiar furtuni în 24-25 mai.

Prognoza meteo pe 4 săptămâni:

Săptămâna 27 aprilie – 4 mai

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi apropiat de cele normal pentru acest interval.

Săptămâna 4-11 mai

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice și sud-estice.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare, local, în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 11-18 mai

Temperaturile medii ale acestei săptămâni vor fi mai ridicate decât cele specifice perioadei în toată țara, dar mai ales în regiunile sudice și sud-estice.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi în general deficitar în regiunile extracarpatice și la munte, dar și local excedentar în nordul extrem al țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal al perioadei.

Săptămâna 18-25 mai

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile extracarpatice, iar în regiunile sud-vestice, vestice și nord-vestice vor fi deficitare.

surse: meteoromania.ro, accuweather.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax