Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum va fi VREMEA în luna septembrie. Început de toamnă cu un val de aer tropical. Prognoza meteo pe următoarele patru săptămâni

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele 4 săptămâni, în luna septembrie. Un val de aer tropical care străbate România va face ca temperaturile vor fi mai ridicate decât de obicei pentru această perioadă a anului.

În județul Alba, este Cod de caniculă și astăzi, când sunt prognozate maxime de 34-35 de grade Celsius (în zonele mai joase), iar prima zi de toamnă va fi cu temperaturi de 30 de grade Celsius și soare.

Apoi se mai răcorește ușor, până la 26-27 grade Celsius, până în 12 septembrie. Până spre finalul lunii, vor fi 24-25 de grade Celsius, mai frig după 28 septembrie (20 de grade Celsius).

Perioade cu ploi sau furtuni sunt anunțate în 2-9 septembrie și în 23-24 septembrie.

Săptămâna 31 august – 6 septembrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea estică a țării.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în vest, centru și nord-vest, iar în rest va fi în general deficitar.

Săptămâna 7-13 septembrie

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai pronunțată în regiunile sudestice.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, excepție făcând vestul și nord-vestul teritoriului, unde vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 14-20 septembrie

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele sudestice.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această săptămână, posibil ușor excedentar, local, în regiunile sudice, centrale și nord-vestice.

Săptămâna 21-28 septembrie

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

sursă: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax