Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Cum vei putea intra în posesia listei cu toate decontările CNAS de care ai beneficiat în anul precedent

Publicat


În curând, asigurații din țara noastră vor putea solicita caselor de asigurări de sănătate lista cu serviciile medicale de care au beneficiat în anul precedent, precum și costurile implicate de acestea. Cei ce solicită o astfel de listă o vor primi în format tipărit, dar o vor putea accesa și online.

Dosarul electronic al pacientului conține istoricul și documentele medicale ale unui asigurat și poate fi accesat, în afară de beneficiar, de către medicii acestuia. Aici vorbim, mai exact, despre toți medicii cu care are legătură un asigurat, nu doar de cei de familie.

Astfel, lista cu toate serviciile medicale din anul anterior va putea fi accesată din fața calculatorului, accesând website-ul dedicat dosarului electronic de sănătate, dar numai după ce contul asiguratului a fost activat.

Procedura de activare a contului este una destul de complexă și poate fi pusă în mișcare de către orice medic cu care interacționează asiguratul, nu numai de către medicul de familie.

După cum stabilește Legea nr. 165/2019, casele de asigurări de sănătate vor fi obligate ca, la cel mult 45 de zile de la solicitarea asiguraților, să le transmită acestora un raport ce include deconturile făcute de Casa Națională de Asigurări de Sănătate în numele lor.

Mai exact, în lista transmisă solicitanților vor fi trecute toate medicamentele, serviciile şi dispozitivele medicale de care au beneficiat în anul precedent, precum și valoarea acestora, furnizorii lor și data la care au fost efectuate sau eliberate.

Teoretic, cei interesați vor putea solicita aceste liste începând de joi (zi în care legea intră în vigoare), dar, în practică, acest lucru nu va fi posibil până la începutul lunii decembrie, termenul legal până la care Ministerul Sănătății trebuie să elaboreze normele pentru implementarea măsurii.

Sursă: Avocatnet.ro


TOP articole in ultimele 3 zile


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Apple, în conflict cu Uniunea Europeană: standardizarea porturilor de încărcare „împiedică inovaţia“

Publicat

Apple nu este de acord cu intenția Uniunii Europene de a standardiza cablurile de încărcare ale smartphone-urilor şi tabletelor, spunând că va afecta consumatorii şi va ”împiedica inovaţia”. Recent, Parlamentul European a cerut Comisiei Europene stabilirea unor legi care să impună adoptarea unui port de încărcare universal pentru toate smartphone-urile şi tabletele vândute pe teritoriul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO VIDEO: O persoană a DECEDAT și o alta a fost rănită după EXPLOZIA unui PROIECTIL, la Pianu de Jos

Publicat

O explozie s-a produs marți, în jurul orei 15.50, în localitatea Pianu de Jos. O persoană a decedat și o alta a fost rănită, în urma unei explozii produse în curtea unei societăți. Potrivit IPJ Alba, o persoană a decedat pe raza localității Pianu de Jos, după ce a suferit leziuni, în urma unei explozii. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Lucrările de reabilitare a Școlii Gimnaziale din Hopârta, scoase din nou la licitație. Valoarea estimată a investiției, majorată

Publicat

Lucrările de reabilitare a Școlii Gimnaziale din localitatea Hopârta au fost scoase din nou la licitație. Valoarea estimată a proiectului este de peste 1,2 milioane de lei. Primăria comunei Hopârta a lansat în 27 ianuarie în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o nouă licitație privind execuția lucrărilor în cadrul proiectului „Reabilitare Școală Gimnazială, sat […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Incendiu în cartierul Oarda de Jos din Alba Iulia: Un stâlp de curent a luat foc

Publicat

pompieri-isu-incendiu-noaptea_3-e1540839254587

Un stâlp de curent din Oarda de Jos, Alba Iulia a fost cuprins de flăcări, marți seara, în jurul orei 18.50.  Potrivit reprezentanților ISU Alba, mai multe fire de curent de la stâlp ard spre consola electrică a unei case nelocuite.  Acțiunea este în diminamică, știre în curs de actualizare. 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate