Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Cum vei putea intra în posesia listei cu toate decontările CNAS de care ai beneficiat în anul precedent

Publicat


În curând, asigurații din țara noastră vor putea solicita caselor de asigurări de sănătate lista cu serviciile medicale de care au beneficiat în anul precedent, precum și costurile implicate de acestea. Cei ce solicită o astfel de listă o vor primi în format tipărit, dar o vor putea accesa și online.

Dosarul electronic al pacientului conține istoricul și documentele medicale ale unui asigurat și poate fi accesat, în afară de beneficiar, de către medicii acestuia. Aici vorbim, mai exact, despre toți medicii cu care are legătură un asigurat, nu doar de cei de familie.

Astfel, lista cu toate serviciile medicale din anul anterior va putea fi accesată din fața calculatorului, accesând website-ul dedicat dosarului electronic de sănătate, dar numai după ce contul asiguratului a fost activat.

Procedura de activare a contului este una destul de complexă și poate fi pusă în mișcare de către orice medic cu care interacționează asiguratul, nu numai de către medicul de familie.

După cum stabilește Legea nr. 165/2019, casele de asigurări de sănătate vor fi obligate ca, la cel mult 45 de zile de la solicitarea asiguraților, să le transmită acestora un raport ce include deconturile făcute de Casa Națională de Asigurări de Sănătate în numele lor.

Mai exact, în lista transmisă solicitanților vor fi trecute toate medicamentele, serviciile şi dispozitivele medicale de care au beneficiat în anul precedent, precum și valoarea acestora, furnizorii lor și data la care au fost efectuate sau eliberate.

Teoretic, cei interesați vor putea solicita aceste liste începând de joi (zi în care legea intră în vigoare), dar, în practică, acest lucru nu va fi posibil până la începutul lunii decembrie, termenul legal până la care Ministerul Sănătății trebuie să elaboreze normele pentru implementarea măsurii.

Sursă: Avocatnet.ro


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

14 octombrie, Sânta Parascheva. Ce nu ar trebui să faci în această zi de sărbătoare a toamnei

Publicat

Cunoscută și ca ”Sfânta Vineri”, Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată stăpână peste lumea femeilor, dar și apărătoarea călătorilor, păsărilor și animalelor. Se spune că alină suferința, îi mângâie pe cei intristați și-i izbăvește pe cei deznadăjduiți. În ziua de 14 octombrie, când este sărbătorită Sfânta Parascheva, se mai spune că nu se mănâncă nuci, castraveţi […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

FOTO: Accident pe DJ 704 Cugir-Vinerea. O persoană rănită după ce un autoturism și un autobuz s-au lovit

Publicat

O persoană a fost rănită într-un accident rutier s-a petrecut duminică seara pe DJ 704 între Cugir și Vinerea. Un autoturism și un autobuz au intrat în coliziune. Autoturismul a suferit avarii majore, ajungând în afara carosabilului. Revenim cu amănunte.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Noile tarife de referință RCA, anunțate de ASF. Ce se întâmplă cu asigurările auto obligatorii

Publicat

asigurare masina rca

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat recent lista tarifelor de referință RCA, de care asigurătorii țin cont, la stabilirea valorilor de plată pentru asigurările auto obligatorii. Sumele pentru persoane fizice sunt în scădere ușoară, iar cele pentru persoane juridice au rămas la fel. ”Tariful de referință mediu ponderat, pentru segmentul autoturisme-persoane fizice, înregistrează o […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Peste 60 de mașini date în urmărire în spațiul Schengen, găsite în România, în ultima săptămână

Publicat

masini furate

Peste 60 de mașini ce erau căutate de partenerii din spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare, au fost găsite pe teritoriul României, în ultima săptămână. Potrivit IGPR, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, peste 700 de persoane, 74 […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate