Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum vei putea intra în posesia listei cu toate decontările CNAS de care ai beneficiat în anul precedent

Publicat

În curând, asigurații din țara noastră vor putea solicita caselor de asigurări de sănătate lista cu serviciile medicale de care au beneficiat în anul precedent, precum și costurile implicate de acestea. Cei ce solicită o astfel de listă o vor primi în format tipărit, dar o vor putea accesa și online.

Dosarul electronic al pacientului conține istoricul și documentele medicale ale unui asigurat și poate fi accesat, în afară de beneficiar, de către medicii acestuia. Aici vorbim, mai exact, despre toți medicii cu care are legătură un asigurat, nu doar de cei de familie.

Astfel, lista cu toate serviciile medicale din anul anterior va putea fi accesată din fața calculatorului, accesând website-ul dedicat dosarului electronic de sănătate, dar numai după ce contul asiguratului a fost activat.

Procedura de activare a contului este una destul de complexă și poate fi pusă în mișcare de către orice medic cu care interacționează asiguratul, nu numai de către medicul de familie.

După cum stabilește Legea nr. 165/2019, casele de asigurări de sănătate vor fi obligate ca, la cel mult 45 de zile de la solicitarea asiguraților, să le transmită acestora un raport ce include deconturile făcute de Casa Națională de Asigurări de Sănătate în numele lor.

Mai exact, în lista transmisă solicitanților vor fi trecute toate medicamentele, serviciile şi dispozitivele medicale de care au beneficiat în anul precedent, precum și valoarea acestora, furnizorii lor și data la care au fost efectuate sau eliberate.

Teoretic, cei interesați vor putea solicita aceste liste începând de joi (zi în care legea intră în vigoare), dar, în practică, acest lucru nu va fi posibil până la începutul lunii decembrie, termenul legal până la care Ministerul Sănătății trebuie să elaboreze normele pentru implementarea măsurii.

Sursă: Avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax