Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum verifici online starea înmatriculării unei mașini sau disponibilitatea unui număr de înmatriculare

Publicat

Situația înmatriculării unei mașini, precum și motivele pentru care a fost suspendată înmatricularea pot fi consultate de către cei interesați în mod gratuit, prin intermediul unei aplicații, pe site-ul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). De asemenea, șoferii care au nevoie de un număr de înmatriculare pot verifica disponibilitatea combinațiilor preferate online, fără a mai pierde timpul în fața ghișeului.

Legea nr. 241/2019 privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.14/2017 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice a fost publicată recent în Monitorul Oficial. Documentul dă posibilitatea celor interesați de a afla care este situația înmatriculării unei mașini.

Mai exact, persoanele care doresc să afle mai multe detalii despre o mașină pot face această verificare chiar din fața calculatorului sau telefonului, online, în mod gratuit. De dezvoltarea și gestionarea aplicației informatice se ocupă, potrivit textului documentului, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

DRPCIV a realizat și pus pe website-ul propriu aplicația care permite verificarea situației înmatriculării unei mașini.

Potrivit legii, „Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor realizează, gestionează și pune la dispoziția publicului o aplicație informatică, în mod gratuit, printr-un serviciu on-line, pe pagina proprie de internet, pentru a se verifica situația înmatriculării unui vehicul, precum și motivul suspendării înmatriculării acestuia”.

Potrivit Codului rutier, înmatricularea unei mașini se suspendă în cazul în care noul proprietar al unei mașini nu solicită transcrierea transmiterii dreptului de proprietate în termen de 90 de zile de la data cumpărării acesteie sau atunci când expiră sau când este anulată inspecția tehnică periodică (ITP). În acest ultim caz, suspendarea înmatriculării unei mașini încetează din ziua în care mașina trece iar de ITP.

În prezent, pe website-ul DRPCIV pot fi găsite alte trei instrument online:

  • Verificare emitere permis – Verificați stadiul emiterii permisului dvs. de conducere în urma depunerii documentelor în vederea preschimbării acestuia
  • Verificare emitere certificat – Verificați stadiul emiterii certificatului de înmatriculare în urma depunerii documentelor în vederea înmatriculării/transcrierii transmiterii dreptului de proprietate a autoturismului personal
  • Verificare disponibilitate număr – Verificați disponibilitatea unor combinații preferate pentru numărul tău de înmatriculare.

sursa: avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax