Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum vor fi anunțați șoferii când le expiră permisul auto. Serviciu electronic disponibil de la 1 iulie

Publicat

Cum vor fi anunțați șoferii când le expiră permisul auto. De la 1 iulie, este disponibil un serviciu electronic important pentru șoferi.

Serviciul a fost dezvoltat de Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări (DGPCI).

Cum vor fi anunțați șoferii când le expiră permisul auto

Șoferii cărora le expiră permisul auto vor fi anunțați prin SMS și e-mail cu 30 de zile înainte de data expirării perioadei de valabilitate a permisului de conducere sau, după caz, la o zi după ce permisul de conducere e expirat, dacă deținătorul nu a preschimbat documentul.

Mesajul va conține data expirării permisului de conducere, seria lui și un link către platforma de programări online disponibilă AICI.

”Transmiterea notificărilor prin intermediul serviciilor de mesagerie la numărul de telefon mobil (valabil doar în rețelele naționale, aparținând titularului/ reprezentantului legal/persoanei împuternicite) și la adresa de e-mail comunicată la momentul depunerii cererii de eliberare a unui nou permis de conducere, se va realiza automat pentru toți deținătorii de permis.

Vezi și: Permis auto 2024. Lista consultațiilor obligatorii din fișa medicală pentru înscriere la școala de șoferi sau reînnoire permis

Scopul inițiativei este de a acorda un sprijin real cetățenilor în vederea informării privind necesitatea reînnoirii permisului de conducere și, în același timp, evitarea unor situații neplăcute referitoare la conducerea cu un permis expirat.

Totodată, prin acest serviciu se asigură creșterea gradului de conform al cetățenilor și evitarea perioadelor aglomerate, prin redistribuirea graduală a volumului de cereri înregistrate la nivelul structurilor teritoriale”, a transmis DGPCI în comunicatul de presă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate