Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum vor fi avertizați românii dacă o rachetă ar intra în spațiul nostru aerian. Ce spune șeful DSU, Raed Arafat

Publicat

arafat raed

Românii vor fi anunțați prin sistemul Ro-Alert în cazul unei amenințări cu rachete, a precizat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat.

Oficialul din MAI a subliniat, într-un interviu acordat Europa Liberă România, că până acum nu au existat situații de acest fel sau motive de îngrijorare.

„Dacă ştim că vine în zonă şi dacă se dă informaţia, se poate da Ro-Alert. Numai că, din nou, mesajele Ro-Alert, chiar dacă se dau foarte repede, s-ar putea să apară concomitent sau după, sau foarte scurt timp înainte şi oamenii să trebuiască imediat să se adăpostească dacă este ceva. Din fericire, până acum, nu a fost nevoie, nu a fost cazul. Dar da, pentru obiecte căzătoare, pentru orice situaţie care ştim că ameninţă populaţia şi ştim că vine, se dă mesajul Ro-Alert. Pentru asta este făcut sistemul Ro-Alert”, a transmis Raed Arafat.

Acesta a explicat că autoritățile fac monitorizări de la începutul războiului din Ucraina. Dacă obiectele detectate se îndreaptă în altă parte, populația nu este alertată.

„Nu e niciun secret, există situaţii în care afli că este ceva în zonă, dar se îndreaptă în altă parte. Nu mai dai mesajul Ro-Alert. Există situaţii, se monitorizează situaţiile, nu a fost niciun moment cazul să dăm mesajul Ro-Alert, pentru că nu a fost cazul să dăm mesajul”, a mai precizat șeful DSU.

sursa: romania.europalibera.org

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax