Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Cum vor fi descoperite magazinele și firmele care nu au case de marcat conectate la sistemul ANAF

Publicat

bon fiscal

Cetățenii români vor, putea, în curând să verifice și să sesizeze dacă bonul fiscal primit a fost eliberat printr-o casă de marcat conectată la ANAF sau nu. Este vorba despre o aplicație aflată în lucru.

Detalii despre procesul de digitalizare la nivelul ANAF și al Ministerului Finanțelor a dat, luni, ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, la Digi24.

Potrivit ministrului, în cadrul Ministerului de Finanțe, Centrul Național pentru Informații Financiare (CNIF) este unitatea care se ocupă zona IT a ANAF și a ministerului, este responsabilă de procese de digitalizare.

”Acum lucrăm la o aplicație punctuală, prin care românii vor putea verifica, cu o simplă poză a unui bon fiscal, dacă acel bon fiscal este emis de pe o casă conectată la serverele ANAF. Urmează și acest proiect în perioada următoare.

Toate casele de marcat trebuie conectate și orice consumator, cetățean român va putea sesiza situațiile care exced cadrului legal”, a declarat Burduja.

Potrivit acestuia, cele mai multe case de marcat sunt conectate la serverele ANAF.

”Dacă statul percepe anumite fluctuații în activitatea economică, anumite comportamente diferite față de normă, poate să trimită inspecția acolo și să constate”, a precizat ministrul.

Potrivit legislației în vigoare, contribuabilii mari au avut termen 30 iunie 2021 pentru conectarea caselor de marcat la serverele ANAF. Pentru contribuabilii mici și mijlocii, data limită a fost 30 noiembrie 2021. ANAF a organizat verificări privind respectarea acestei obligații, potrivit hotnews.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Marie cu o mare Palarie

    luni, 23.01.2023 at 21:05

    Si ce se intampla acum la magazinele SH sau de confectii noi ,,de cartier,, care nu elibereaza bon fiscal sau vand marfa nerecptionata? NIMIC!!! In Blaj sunt cel putin 5 astfel de magazine in care casa de marcat este un obiect de mobilier si tot ce se vinde este al patronului fara a se plati impozit pe venitul incasat zilnic. Introduc la 3-4 zile cate o incasare a unui tricou de 15 lei si in rest nimic.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax