Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum vor fi impozitate pensiile speciale de peste 7.000 de lei. Florin Roman: Am convins PSD să rupă frăția cu această inechitate

Publicat

roman

Pensiile speciale din România vor fi impozitate cu procente diferite, urmare a unui amendament inițiat și susținut de PNL și PSD. Pensiile mai mari de 7.000 de lei vor fi impozitate cu 85% din suma care depășește acest prag (7.000 de lei). Astfel, o pensie specială de 8.000 de lei, va deveni una de 7.150 de lei, pentru că impozitul de 85% se va aplica doar la suma de 1.000 de lei, care depășește pragul de 7.000 de lei. 

Și pensiile între 2.000 și 7.000 de lei vor fi supuse unei impozitări de 10%. Pensiile sub 2.000 de lei nu vor fi impozitate. 

„În mod similar vom acționa și mâine în ceea ce privește pensiile speciale ale parlamentarilor, astfel încât să fie îndepărtatată orice inechitate socială între pensionari. PNL a susținut întotdeauna principiul contributivității, că un pensionar nu poate fi mai special decât altul. Amendamentul depus obligă PSD să rupă frăția cu pensiile speciale.

Propunerea de impozitare a fost luată prin consens de liderii de grup, iar modalitatea de legiferare respecta deciziile Curții Constituționale, care spun că pensiile speciale nu pot fi anulate, dar pot fi impozitate.

Astăzi se mai îndeplinește o promisiune a PNL făcută în perioada campaniei electorale, când am promis oamenilor echitate socială și tăierea pensiilor speciale”, a transmis deputatul PNL de Alba, Florin Roman.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax